25.3.09

Onsdag

huhu...vilken dag....att det kan var så stressigt och så tröttsamt att SITTA! Fick tid idag till hvc. Gårdagens tid avbokade jag. 11-åringen, hon är inte riktigt kry ännu.
12:50 hade vi tid och väl i väntrummet, och det gick kanske en timme, sen blev vi inkallad och det togs snabbtest igen och denna gång oxå en odling på angina, som skickas till "labben". Så nu är det att vänta 2-3 dagar och se. Ett blodprov togs igen oxå. Nånting, som jag inte fattade, var att nånting var lite för högt....dumt att inte ta reda på sånt...jag tror att det var nåt med blodprovet det....
Igen visade man oss till väntrummet....där vi nu satt och väntade och vääntade och väääntade...
..vet att det kan ta länge, men nog är det jobbigt att sitta och bara vääänta....och hoppas att det snart ska bli vår tur....allt som allt satt vi ungefär 3 timmar där i väntrummet....några ambulanser hann svänga in med patienter, vi kikade nyfiket på varje. Väntrummet vi var i, var riktigt nära Akuten. Många patienter verkade man oxå föra iväg med ambulansen.
De som satt i väntrummet hade varit med om olika saker. Det är kul egentligen, när man sitter med okänt folk. När några timmar gått suckar alla och man börjar smått prata med varann. En kvinna hade cyklat omkull och skadat knä. En annan äldre kvinna, hade fallit och slagit sig blå, eftersom hon hade så ofta svindel. En mamma hade en liten flicka som hade feber. En annan hade väl nån typ av ryggproblem eftersom han inte riktigt kunde gå vanligt.
Mannen till hon som hade svindel, hade varit med i kriget, och var nu krigsinvalid. Om jag förstod rätt var han veteran, ända tills, han en dag för några år sen kände nåt skarp innanför huden, och där hittade han splitter från en granat från krigstiden. Och efter det så kallades det att han var krigsinvalid, tror jag. Han berättade hur det gick till då han tror han fick splittret i sig och det var riktigt intressant!
Kaffesugna började de flesta i väntrummet vara, och samme krigsinvalid for på jakt efter kaffe och vips, efter några minuter kom han med en korg med med en kaffetermos och bullar.
Kaffet har nog aldrig doftat så gott....
Nu fick hon iallafall penicillin min dotter, och läkaren som var rikssvensk, hon, lovade att hon skulle vara frisk på 2 dar:-)

Före vi alls for till hvc, svängde jag in till gymmet med min blekfesa hud, och låg i solariet 15minuter. Varm och skönt! Efter det så svängde jag in till Jysk, och köpte ett liggunderlag och en sovsäck till min 10-åring. Han och hans klass ska övernatta i skolan. Det blir nog säkert spännande.
Var bjuden ikväll på ett Lingon och Blåbär party, men det hoppar jag nog över. Trött är jag som bara den...hur det nu kan komma sig när man bara suttit en hel dag....och orkar inte köra iväg till stan igen...

http://www.youtube.com/watch?v=ciDgbht8cl4&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=9rT4AW9aBN4&feature=channel