6.7.09

Måndag

Då var man hemma igen i högsta hugg med sopborsten:-/ Sopa, sopa, sopa.....

Lördag
Resan gick bra! Bilen höll och inget hjul sprack i sömmen. GPS:n, tack! Du är underbar!:-)
Vi hitta till alla ställen lätt som en plätt, men de var int så många förstås.
I lördags starta vi kvart över 6 ungefär. Hade klockan på 5, men vaknade fem före 6:-/
Så jag fick bråttom, men fick med mig allt, men jag hann inte söka efter nån handväska, så telefonen och börsen fick jag hålla i handen tills jag köpte en billig en från H&M.
Vi körde rakt till Ideapark, och började shoppandet efter att vi ätit Tai Wan Buffet. Jag var väldigt skeptisk, men syrrona övertalade mig om att det var jättegott.
Så jag plockade åt mig alla möjliga saker på tallriken, mycket friterat, ris, sallad och majschips m.m och det var verkligen gott! Nu vet jag vad jag ska äta nästa gång jag blir hungrig och är på stan. Vi började shoppandet: H&M, KappAhl, Seppälä, Gina Tricot, Glitter, Mango mm mm. Europehouse var lite annorlunda, men kul! Catwalken gick jag hastigt igenom, iddes knappt svänga på huvet för att se vad kläderna kostade. Svindyra kläder på Wila, Timberland mm
Klockan tickade så snabbt, så plötsligt var det redan kväll och vi märkte att vi inte kommer att hinna till nöjesparken. Så när vi var klara åkte vi till hotellet.
Trötta och belåtna med kläderna vi köpt tog vi ett bad på hotellet, Eden.
Efter det blev det Pommes frites med burgare. Ohälsosamt, men gott!
Vi kollade lite på film sen och somnade en efter en.

Söndag
Vaknade runt halvnio. Sen blev det morgonmål. Ack vad lyxigt det är att varje gång få så gott morgonmål serverat på hotell. Dreglar nästan när jag tänker på de goda honungsmelonbitarna vi fick. Juicen som är så fräsch och kall. Det goda varma brödet och till det får man välja flera sorters pålägg. Bacon, ägg, köttbullar mm mm
Nåja, mätta och belåtna packade vi väskorna, betalad och tackade för oss och körde vidare till Tuuri, Veljekset Keskinen.
Där gick vi i timmar. Vi började med en löytöbutik, där man hittade billiga kläder.
Det var första gången jag åt buffé på Keskinens. Varför har man inte alltid ätit där? Jag trodde det var typ en restaurang var du fick en biff, med franska som kostade typ 20e.
Men nej! Det kostade 8,90 och du fick välja och vraka bland riktigt god mat. Potatis, potaismos, ris, köttsås, broilersås, lax, sallader, grönsaker, potatisrieska...det var så gott!!
När klockan var runt halvsex körde vi hemåt. Det var roligt att komma hem, men resan gick alltför snabbt. Vi har redan pratat om att vi nästa gång sover 2 nätter.

Nu har vi spelat lite golf. Köpte ett PSP-spel, med Tiger Woods och alla de andra golfarna.