24.1.10

Söndag, maginfluensa, Haiti

Som jag trodde då. Magsjukan var inte över. Just har 10-åringen spytt!
Så få se vem det blir som nästa? Det kan ju bli först på tisdag som nästa spyr.
Det verkar som om sjukan sitter i flera dagar förrän nästa får det. Så många tror nog att man är frisk och så bryter det ut om några dagar igen. Det är det som gör att viruset sprids överallt nu.
Alla har magsjuka just nu eller har haft den verkar det som när man läser på facebook.
Det är väl att vänta på ens egen tur. Förut var jag livrädd maginfluensa, men det har nog gått över. Nu är man bara rädd att andra i familjen ska få den. Och de 2 som redan haft den brukar ha lindrig magsjuka. Det värsta är nog om äldsta dottern får den och mannen i huset. De är såna som spyr och spyr, och det är väldigt obehagligt att höra när de spyr och då det inte finns nåt mer som kan komma upp, låter mest som om de håller på och kvävs....hoppas att de två slipper undan!


Säkert har de flesta kollat på Haiti-hjälpen frå USA. Var artister och andra kändisar deltog i en konsert för att samla in pengar. Säkert fick man in mycket pengar.
http://www.youtube.com/watch?v=kxOWHu6Oyt8

https://www.hopeforhaitinow.org/
Skulle jag veta hur jag skulle gå till väga skulle jag adoptera några barn från Haiti. Och det borde så många andra göra, som vi, som bor i ett tryggt och bra land. Det är sååå många som har blivit föräldralösa. Redan för jordbävningen så fanns det många barn på barnhem och nu finns det så många fler. Men det är komplicerat att adoptera. Det är mycket pappersarbete, lämplighetstester mm mm
Visserligen har man släppt lite på regler och några har fått adoptera, såna som stått i kö, redan innan jordbävningen. Det har man skyndat på, så några har fått hämta hem sina barn.
Om barn är föräldralösa och utan mat och vatten borde länder göra nåt. T.ex skulle vårt land kunna ta emot många många barn som behöver nya föräldrar. Sen när man har barnen här i vårt land skulle de här få bo på barnhem tills man hittar föräldrar som passar.
Vi måste ju göra något. Det känns inte tillräckligt med att skänka pengar. Man vill så gärna hjälpa mer än så. Önskar att man vore där så man fick hjälpa till. Tiotusentals föräldralösa barn finns det just nu.
Det kan ju bara inte bli sämre för barnen, bara bättre?
http://svtplay.se/v/1855405/rapport/tusentals_foraldralosa_barn_i_haiti
Ingen ska behöva gå föräldralös utan mat, vatten, sjukvård. Och man får undra: vad kommer att hända barnen, ifall man inte ger den hjälp barnen behöver?

Det är jättebra att man samlar in pengar till mat och sjukvård, men inget barn ska behöva växa upp i otrygghet!
Det går så långsamt och det är i denna sekund de behöver vår hjälp!
Vid katastrofer som såna borde man ha en bra reservplan för barn utan föräldrar. Att flyga barn till länder som har det bättre, få bo på ett tryggt barnhem tills de mår bra och få trygghet. Och sen när tiden är inne skulle man få adoptera.
Hoppas iallafall att det slutar lyckligt för många av barnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar