31.1.10

Söndag

Började gårkvällen med att se på Euroviisut, men klockan 21 svängde vi över till Robinson-finalen.
Jag blir inte klok på finländska schlagern. De som vann, jaa, jag blir bara arg!
Kuunkuiskaajat!! Det är så skrattretande vilken musiksmak finländare har så det är inte klokt heller!!
Skulle vara intressant att ha det finländska musikhuvet en dag för att förstå sig på det!
De flesta av de finländska bidragen passar på en suomibaari och inte i Eurovision!!
Vi har ju hur många bra artister i Finland som helst. Varför deltar inte de?
Antti Tuisku, Anna Abreu, Haloo Helsinki mm mm......i Sverige ställer man upp på Eurovision fast man redan är riktigt känd, de vill visa att man har bra artister. Men här i Finland gräver man efter dem i källaren. Finlandssvenskarna var iallafall många gånger bättre än dessa Kuunkuiskaajat och de sjöng på ett språk som Europa fattar. Än en gång kommer Finland att ligga på nån av de sista platserna. Och är det så att Kuunkuiskaajat ska tävla om en finalplats dagen innan, till Eurovisionen, så kommer de inte med till finalen.
Tacka vet jag Robinson som räddade lördagkvällen. Hans och Jimmy i finalen. Det var så spännande! Blev riktigt besviken och irriterad när falsek Jimmy kom till final och var riktigt nervös när Hans skulle tävla, men vi tjoade när han kom vidare till final.
När vi insåg att det skulle röstas om vem som var värdig vinnare, så visste jag då att Hans skulle åtminstone få 4 röster, men att Jimmy kunde få 4 oxå. Där kom det nu äntligen fram, att det inte i längden går med falskspel. Hans fick 5 röster och Jimmy 3.
Jag hade på känn att Veronika skulle rösta på Hans, så det måste ju ha varit hon som gav den femte rösten åt Hans. Hurraa för Veronika som röstade rätt!

Nu ska jag baka....vi får gäster ikväll:)