15.3.10

Måndag

Hockeysäsongen går ohjälpligt mot sitt slut, och det tycker jag är så tråkigt att man blir lite sorgsen. För nog är det otroligt vad hockeyn ger! Först och främst vad det gett 11-åringen, som nu spelar sin andra säsong, och med flera lagspelare från ifjol. Han har ju lärt känna dem riktigt bra och de bor ju ändå inte i samma by så de kommer inte att råkas så ofta.
Det måste ju kännas så tråkigt för dem alla!
Usch jaa...! Jag tycker oxå att det är tråkigt när säsongen är snart över. För nog träffar man så underbara, härliga mänskor! Vi har alla samma glöd i oss, tror jag! Ishockey ger nånting som inte kan förklaras i ord. Det är nåt magiskt över det! Och vilka bra tränare pojkarna har! Jag har aldrig hört deras tränare vara aggressiva eller irriterade, som man ibland kan höra av andra tränare under en match, nej, de har varit lugna och seriösa och såå snälla.
Vi brukar sitta ett gäng mammor på matcherna och vi är ganska "normala" den första minuten av matchen, men spänningen stiger ju för varje sekund matchen går. Och ibland så kan vi inte annat än skratta åt våra egna hejanden. För visst känner man sig ibland riktigt töntig när man sitter där och gapar.....man brukar känna sig lite hes i halsen vissa gånger. De hade en spännande match i fredags. Jag tror vi aldrig förr hejat så mycket när pojkarna avgjorde spelet i de sista sekunderna....det skulle ha kunnat sluta oavgjort....men en vinst ger 2 poäng i tabellen, oavgjort 1 poäng. Här kommer en länk som visar hur bra de ligger till....titta på IF Pucken: (proffsiga spelare som gjort många mål, proffsiga spelare som varit backar och stoppat pucken i ur och skur och en riktigt proffsig målvakt som verkligen räddat många puckar från att gå i mål)
http://sjl01.lahtis-enterprises.com/sh_raporting/jaakiekko/sh_standings.php?lang=fi&sport=jaakiekko&season=2010&sid=3&lid=103&gid=2015

Fotbollen kommer ju emot så småningom så man får ju hoppas att flera av 11-åringens hockeykompisar kommer med. Det vore nog såå kul för honom!
Vi kommer att ha troligtvis alla 3 pojkarna med i fotbollen i sommar, det blir garanterat en hel del körningar flera gånger i veckan, helger bokade med matcher, men vad gör man inte för barnen!