12.7.10

Väääntar....lääängtar.....till heeelgen...


Varmaste dagen hittills i sommar! Tur att det har blåst en varm skön vind, annars skulle det ha blivit hetare....nåja, imorgon lovas det ännu varmare och vindstilla, så då blir det garanterat hett, men man gör då en båttur, stannar till och hoppar i sjön däremellan, för att svalka sig!

Till helgen ska jag, mamma och yngsta syrran åka till storstaden söderut. En biltrip dit och övernattning på hotell. Vi tänkte ta tåget, men kom på att då missar vi de trevliga pauserna vi brukar göra på resevägen. Att sitta och ha en liten picknik här och var, är ju mysigt. Vi kommer ju att vara en person mindre detta år. Min andra syster har ju just fått barn så hon ids inte komma med, och det är lessamt. Men hon får ta igen det nästa år och då är säkert husbygget klart för dem oxå:)
Ack, vad jag och vi andra ser framemot denna resa. Vilka härliga dagar det ska bli! Att få koppla av! Man behöver inte tänka på vilken mat man ska laga, den serveras rakt på bordet åt en=)
Och att för några dagar inte behöva ha dessa örnögon på de minsta hela tiden, speciellt minstingen som fått för sig att han klarar sig på egen hand....

En dag hade minstingarna cyklat iväg till en simstrand som inte ligger här på backen. Och jag var rent ut sagt så förargad och så förbannad att jag inte tror att de vågar cykla iväg dit flera gånger utan lov! Där finns en brygga och de har ju just lärt sig simma. Och när jag kom dit så hoppade de som galningar från bryggan, var de inte når botten. Det skulle ha kunnat gått riktigt illa ifall minstingen inte skulle ha orkat simma tillbaka till bryggan. Han ser så liten ut där han simmar. Han kämpar febrilt med sina små framtassar för att komma framåt och huvet håller han långt bakåt, det ser så sött ut:)
Det händer ju att t.o.m äldre barn drunknar, det kan gå riktigt olyckligt, så när de simmar måste man ha örnögonen igång.