27.7.10

Skolan 1957 vs. 2010

Scenario:
Johnny och Mark hamnar i ett slagsmål efter skolan.

1957 - Folk samlas runtomkring. Mark vinner. Johnny och Mark tar varann i hand och de blir kompisar.

2010 - Polis kallas till platsen, arresterar både Johnny och Mark .. Dömer dem för övergrepp, både utvisas trots att Johnny började. Båda barnen går i vredesterapi program för 3 månader. Skolrådet hålla ett möte hur man ska undvika mobbning.

Scenario:
Robbie kommer inte att vara kvar i klassen, stör andra elever.

1957 - Robbie skickas till den stränga rektorn. Återgår till sin klass, sitter still och stör inte klassen igen.

2010 - Robbie ges stora doser av Ritalin. Blir en zombie. Testad för ADD. Robbies föräldrar får var fjortonde dag funktionshinder-pengar och skolan får extra pengar från staten eftersom Robbie har ett funktionshinder.

Scenario:
Billy bryter ett fönster i sin grannes bil och hans pappa ger honom lite stryk.

1957 - Billy är mer försiktig nästa gång, växer upp normalt, går på college och blir en framgångsrik affärsman.

2010 - Billys pappa har gripits för barnmisshandel. Billy förs bort till fosterhem och går med i ett gäng. Statliga psykologen berättar för Billys syster, att hon själv minns att hon utnyttjades av sin pappa och han hamnar i fängelse.

Scenario:
Mark får huvudvärk och tar aspirin i skolan.

1957 - Mark får glas med vatten från rektor att ta aspirin med.

2010 - Polis kallas, Mark avstängd från skolan för narkotikabrott. Hans bil kontrolleras för innehav av narkotika och vapen.


Scenario:
Johnny hittar överblivna smällare från villa-avslutningen, lägger dem i ett modell-flygplan och tänder, och det smäller invid en myrstack.

1957 - Myror dö.

2010 - statspolisen, Star Force, federala polisen & Anti-terrorism Squad kallas. Johnny anklagas för inhemsk terrorism, FBI utreder föräldrarna, syskonen tas bort från hemmet, konfiskerar datorer. Johnny's pappa finns på en terrorist bevakningslista och är aldrig tillåten att flyga igen.

Scenario:
Johnny faller när han springer under rasten och skrapar knäet. Han hittas gråtande av sin lärare, Mary. Mary kramar honom för att trösta honom.

1957 - På kort tid, känner Johnny sig bättre och fortsätter spela.

2010 - Maria anklagas för att vara ett sexuellt rovdjur och förlorar sitt jobb. Hon står inför tre års fängelse. Johnny genomgår fem års behandling.

Detta bör skickas vidare för att visa hur dumma vi har blivit i vissa situationer!


Tänk på det!

Önskar det vore juni...


Sitter hos mamma på lillebrors laptop. Alltid när jag använder den, känns mina händer för stora:) Stinnmätt är jag, vi har just druckit kaffe och ätit wienerbröd:/ men gott var det! Har ni märkt att om några dagar är det Augusti! Det känns lite tråkigt. Alltid går sommaren alltför fort. Inte är det länge till, förrän hösten är här. Lång och mörk....den har ju sin charm oxå, hösten, när det är mörkt och mysigt eller? Hoppas hursomhelst att vi får många soliga varma dagar ännu....kallstejn, få se när den kommer, och vattnet blir kallare....den har vi skojat om så länge jag kan minnas. Bara 3 veckor tills skolan börjar....