14.11.12

Värk

Denhär dan, denhär kroppen...slöslöslöö, värk...somnade med huvudvärk igår, vaknade med ännu mer huvudvärk...kände nog redan igår att nåt var fel. Jag var trött och grinig på kvällen....När jag steg opp imårse och huvudet dunkade så tänkte jag först åka till jobbet, men när tempen visade stegring så nääe...tog värkmedicin, huvudvärken lättade, men värk i kroppen har jag fått! Pratade med arbetshälsovårdaren och det går nåt virus med feber och orolig mage, tonårskillen var ju hemma måndag, tisdag, med orolig mage. Han pratade om värk i benen. Jag har inte haft nån matlust alls. Har druckit kaffe i enorma mängder. Till middag ikväll lagade jag potäter med knackorvssås, och visst åkte det ner vid det laget, å våfflor till efterrätt. Sen har jag bara vilat resten av dan. Fortsatt vila imorgon tyckte hälsovårdaren.

Det är en sak som är bra med att vara sjukledig. Att få vara hemma innan barnen far till skolan och att man är hemma när de kommer hem. Man känner sig, jaa, som en mamma såna dar. Kommer ihåg att jag ringde till kommunen redan innan minstingen började trean och frågade om det inte finns nån möjlighet att få hjälp från annat håll, när man inte har rätt till morris eller dagis mer när man börjar trean. I det finska samhället förstår jag mig inte alls på det. Är man såpass vuxen när man börjar trean att man ska klara sig själv? Det låter inte speciellt finländskt!

Men hon som svarade på kommunen, sa att alla andra har det precis lika, vilket ju inte är sant, eftersom de flesta andra inte är i min situation. Nåja, hursomhelst, idag pratade jag med en, så kanske jag kommer att få hjälp, det återstår att se. Jag kan inte axla allt ansvar på mina tonåringar som själva ska hinna ställa sig iväg med buss och allt medan jag åkt iväg till jobbet.
Skulle jag ha råd skulle jag ju absolut jobba mindre. 8-14, skulle sitta magnifikt.

Minstingarna behöver nya vinterskor omgående, tonåringen en ny hockeyklubba eftersom den han har håller på och går av, svarta hockeybyxor oxå eftersom de han har är för små, vilket är riskabelt,
sen ett tiotal strumpor som blev köpta för en dryg månad sen åker i roskis en efter en...med stora hål på...nu igen behövs ett dussin nya...
Och köpte torktumlarremmen igår, så nu behöver jag en expert som kommer och fixar den, jag försökte kolla hur man gör, men det ser krångligt ut. Min smutskorg svämmar över. Det går inte att tvätta fler än tvätt och sen är det fullt här. Så jag är verkligen i behov av tumlaren!
Allt har sin tid. Lycklig och tacksam trots bekymmer som kommer. Se framåt med glädje! Det är målet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar