25.10.12

Bond och Lama

Alla pratar om nya James Bond filmen. Även om jag aldrig riktigt gillat honom, eller dem rättare sagt, så känns det som att man måste åka och se den. Det sägs att det är den bästa Bond-filmen hittills. Det finns säkert olika åsikter om det förstås. Tror jag far helt ensam på bio. Åldersgränsen är 16 år. Minns att min pappa gillade Bond. Kanske för att de var lite gammalmodiga förr. Det är helt annat  än idag. Gillar Adeles låt, "Skyfall". Den är så bondaktig.
http://m.youtube.com/watch?v=DeumyOzKqgI

Från det ena till det andra. Jag har tänkt flera gånger på Dalai Lamas visdomsord som några postat på fejjan. Att mänskan offrar hälsan för att tjäna pengar, sedan offrar hon pengar för att få hälsan tillbaka. Sen koncentrerar hon sig så mycket på framtiden att hon inte njuter av att leva i nuet. Vilket resulterar i att nuet försvinner i drömmar om framtiden och framtiden är ju i framtiden, dit kommer man aldig.....och hon dör utan att ha levt!
Är det inte sorgligt?? Och det är ju sant!
Men hur ska man göra då för att lära sig leva i nuet?
http://www.vardguiden.se/Tema/Halsa/Stress-och-aterhamtning/Mindfulness/

Nu syns inte yachten längre på Ais, så nu är de ut på havet...hoppas nu bara att allt går bra!
Jag älskar fredag! Och imorgon är det fredag!! Jag ska njuta av helgen till max! Inte göra nånting alls!!
Snöön faller ner, inte här, men åtminstone i Åbo:/ Nåja, det kommer väl hit oxå. Det känns på nåt sätt som om snön kommer tidigt, eller? Ifjol spelade folk golf på julafton...
Min kapten skulle nog vara lite avundsjuk, om han såg snön falla. Han älskar snö. Jag ska begära att vi byter jobb med varandra.