13.5.13

Skorpioner och myggor

Vet ni! Jag hade inte riktigt räknat med att få nån "breakfast in bed" på söndagmorgon. Klockan 8:15 står minstingarna med en bricka an smörgåsar och väcker mig försiktigt med grattisar och morsdagkort. I den stunden då känner man att man lyckats nånstans. Jag var så trött, men så stolt och modershjärtat var så ödmjukt att jag absolut inte visade tröttheten. 
Efter morgonmålet sa jag till dem, att vi vilar lite och åker till kyrkan när vi ändå vaknat i tid. Vi skulle bara blunda lite, pojkarna vilade på varsin sida om mig. Med mina armar som huvudkudde åt dem. Brydde mig inte om att armarna ville domna bort. Vi somnade, alla tre. och sov länge! Vaknade klockan elva!! Och solen lyste! Det var då vi gjorde cykelturen som jag hade foton ifrån. 

På kvällen när alla var hemma, tog jag och tonårsdottern cykeln, tonårskillen sina rullskridskor, så for vi till Abc, och köpte lite smågott så att vi kunde fira med nåt sött. 
Dotterns kompis kom och övernattade, och de tjattrade och tjittrade och fnittrade och skrattade inpå småtimmarna. Det gjorde förstås mig inget, jag var pigg som en mört. Kollade filmen "the proposal" på tv:n med Sandra Bullock. 

På jobbet saknade jag fullständigt energi! Cyklade dit, så jag borde ha kvicknat till. Stig G. bestämde att Cia far och sova klockan nio ikväll! Cyklade hem och fick lite mer energi av den friska luften. Vi grillade biffar, jättegoda! Och grönsaker till. Sen körde jag till biblioteket, lånade en massa böcker och tidningar. Träffade kusin Marianne över en kopp kaffe på Fredrika och hon kom även hem till oss och vi satte oss ner och läste lite medan vi småpratade. Alla andra var ute och wolleybollade. Plötsligt vaknar jag till. Man känner sig lite skamsen nog, när man somnar med en tidning över sig när man har gäster. 

En mygga surrar på, runt mig. Irriterande! Jag trodde det var en fästing som kröp på wc-golvet när jag skulle tvätta kläder,  men den hade långa gaddar som gjorde att den lika en skorpion. 
Jag kollade på nätet och den verkar heta bogskorpion, äckligt!!Ack, denna vecka kommer att vara så fruktansvärt lång....Inga kommentarer:

Skicka en kommentar