4.6.13

Potpurri

Slocknade på soffan efter mat. Så är det när man inte cyklar till och från jobbet. Då blir man trött.
Eller kanske det blev fel mat under helgen. Vätskebrist. Tja, nåja!

Jag är frustrerad idag! Rika mänskor har lätt för att säga ofta, att man inte blir lyckligare av pengar. Jaha då! och hur deppad är man inte när man ser att kontot är tomt varje månad. Man jobbar på varje dag 7-15:30, och när lönen kommer, så försvinner det i hyra eller räkningar. Jag tycker att när man drar till jobbet varje dag så borde det ju kunna räcka till nångång.  Jag ska föda fem personer på mindre än två personers lön! Ju äldre barnen blir, desto mera kostar de. Man kan väl räkna med att det går åt i dethär dyra landet runt 800-1000e i mat på en månad om man har flera magar att mätta.
Och det är då inte lyxmat man äter för det priset!!
Jag behöver inte, vill inte heller ha en massa pengar. Jag vill bara att när lönen kommer följande gång, att det skulle finnas kvar lite sen senaste lön.

Glädjande för dagen var att dottern fick besked om att hon kom in till skolan i Vasa. Vi ska ännu vänta på vad brevet från Kimito innehåller.
Att sova på internat i Vasa är inte så sjukt dyrt som jag trodde. Studiestödet räcker ju nästan till boendet.
Jag kommer ihåg när jag var i samma stadie som hon. Hur vuxen man kände sig! När jag tänker på hur liten man faktiskt var, bara barnet, så förstår jag nog varför mamma jagade mig genom byn för att vi hade börjat hålla oss med ett gäng som vi absolut inte passade med enligt henne. Och med all rätt jagade hon mig! Att börja testsmaka alkohol redan vid 15-16 års ålder var absolut helt rätt att bli jagad för.

Jag hoppas att mina barn är smarta! Att alkohol är en dryck de låter bli åtminstone tills åldern är rätt och de är mogna nog att dricka med förstånd! Och detdär med rökningen! När jag ser dessa tonåringar med cigaretter i munnen svider det i mig, de fattar inte vilka slavar de kommer att bli under ciggen. Mina barn har sett mig kämpa med att sluta röka och jag hoppas det har satt spår! De hatar lyckligtvis röklukten och mår skit av den. Om jag skulle se nån av dem med en pinne i munnen, då kommer jag att reagera starkt och snabbt! De ska inte bli fast i rökning! Det ska jag se till!!!

Idag tog jag en cykeltur efter åskan och regnet. Ja, jag tänker säga det igen! Det doftade så gott! Men jag fick en sorg över mig samtidigt. Jag önskade att jag kunnat dela den härliga cykelturen med älsklingen. Ich hoffe, Sie haben eine gute und sichere Dienstag. Ich liebe dich. Ich vermisse dich. süße Träume mein Liebling

Dethär blev dagens musikpaus när regnet föll.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar