11.7.13

Det går bra nu..

Haha!:D Vilka dagar vi har på jobbet.

Om min semesterande arbetsledare och ni andra semesterfirare på 108, 107 och 116 ser detta, så ska jag berätta att vi gör I.N.G.E.N.T.I.N.G på jobbet!
Vi njuter av livets goda dagar på jobbet. Inget öronbedövande ljud! 
Inga plankor eller skivor som dånar i golvet! Inga hammarslag! Ingen som slipar! Ingen övertid! Jussi bara sitter och ror försiktigt på dagarna på sin flotte medan Reggi, Jimmy, Mikko, Christian, Joni, Toni, Kalle, jag m.fl tittar på och njuter av sommarens heta vindar sittandes på kajen medan riggarna och besättningarna leker Tarzan och hänger i lianerna på masterna. 
Linda på köket beställer extra delikat mat varje dag eftersom det är möjligt nu när matgästerna gått ned från typ hundra till trettio. Och att ens beskriva efterrätterna som rullar in går inte! Mumsigt delikat!!Om jag ljuger?! Va? Nej! 
Skulle jag ljuga?!!
Kanske jag tog i lite, men...

....nå....sanningen...tjaa...är väl den att...ja...

Hamrarna, slipmaskinerna, humlorna, spikpistolerna mm mm ekar precis som förr! Nån bygger skyddsräcken! Nån lyftkran piper däremellan. 
Och just nu byggs det en ny plattform av skickliga gossar.En båt har anlänt från varmare ort som ska slipas och om-målas. 
Ett par holländare har kommit för att mäta nåt på en annan båt.
Nån jobbar övertid...
Och ja, menyn är densamma, men det är ju bra mat ändå! Jussi springer på som förr. Hans telefon ringer precis som förr. Jimmy laminerar nåt som jag kommer att krypa in i sen och åka med när den skickas till the delivery-adress.
Jag laminerar flera delar av nåt som har med floor-drain att göra. De andra spikar, slipar eller målar...Och Juli-vinden är så kall att vi sitter och huttrar med kaffekoppen inomhus.
Men vi har det bra ändå! Dagarna går fort och det känns bra att ha ett jobb man trivs med. Och trevligt gäng! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar