6.4.13

Jakobstad-Kemi-Haparanda-Luleå och tillbaka...

Har några timmar för mig själv! VET NI HUR KONSTIGT DET KÄNNS?? Det är tyst hemma, och jag tänker avslöja att JAG NJUTER FULLSTÄNDIGT!!
Det blir dock några timmar kortare än vad jag räknat med. Minstingarna kommer hem en dag tidigare så det blir inte så långvarigt, men jag njuter av tystnaden så länge. 
Tonåringarna är på resande fot idag. En är i Vuokatti och en annan åkte just iväg på slutspel i Kuortane.
Därför fick jag en stund för mig själv denna dag och det känns jättebra!!!

Torsdagkväll startade vi ju vår "roadtrip" till Sverige. Mamma och jag skulle köra 500 km till Luleå, till jordfästningen av kusinen. I sista stund, tacksam och rörd, för att ha de bästa brorsor en syster kan ha, bestämde sig två av mina brorsor att komma med oss. 
Vi startade med målet att köra så långt vi kunde förrän klockan blev alltför mycket. Stannade till i Uleåborg på Abc, där man alltid träffar några bekantas bekanta, denna gång Essibor på väg till samma begravning.
Fortsatte till Kemi, där vi övernattade på ett billigt hotell, Palomestari. Det var tyst och lungt och vi sov gott!


Steg upp sju fredagmorgon, åt morgonmål, och klädde oss inför begravningen.
Vi hade ännu 158 km kvar att köra till Luleå. I Haparanda bestämde vi träff med en annan bror, som kom bilande med sin fru från Levi, där de spenderat en vecka.
Så vi körde tillsammans med dem till Luleå. Förstås ett stopp först hos Snusgrossisten när några skulle handla snus. Nej, jag var inte en av dem!

Vi kom i god tid fram till Luleå. Begravningen var sorglig, tung....
Men det var roligt att träffa kusinerna, även om man velat att stämningen skulle ha varit annorlunda.

Min farbror sjöng vackert, hans röst är så mjuk och känslosam.
Klockan blev kväll och det var dags att köra hem direkt efter begravningen. Flera andra finländare som var där skulle sova över en natt till.
Vi stannade till på Skopunkten och Candyworld, vi hade endast några minuter på oss förrän de stängde. Men mamma och jag hann köpa billiga vårskor, brorsan lite godis, klockan var nu redan åtta.
Tag tre betala för två, eller tag två, få andra paret för halva priset är som erbjuds.

Hemvägen höll vi igång konversationen för att göra det bästa av resan. Vi hade kommit på tal om den roliga videon som alla sett och min bror han härmade ljuden från videon flera gånger och jag hade värkande magmuskler och torr hals av skratt. Det behövdes!
Här kommer den, den absolut roligaste videon av alla: