19.5.13

Fjölkoträsket och Usa

Imårse körde jag iväg till Bäckby i Esse. Tonåringarna var trötta och ville sova länge, så jag lät dem sova och  körde iväg. "Folkhälsan" ordnar flera söndagar i rad vandringar på olika ställen. Där var vi ett fåtal som ville uppleva naturen i Fjölkoträsket. Lite skräckblandad förtjusning att vandra idag.  Jag trodde att man som vanligt skulle gå i grupp och ha en ledare med som jag är van med. Här skulle man anmäla sig och dra iväg skogs, och sen kollade man om alla kom i mål. De som var vana vandrade iväg och jag fick bråttom att vandra iväg efter dem för jag är rädd att gå vilse. Men björnar skrämmer mig ännu mer. Kanske den rädslan släpper nångång. Bäckamannen är jag inte rädd för, men lite mystik kändes av i träsket och i den djupa Esse-skogen.



Jag försöker träna att gå med tung väska, så jag hade runt 7kg på ryggen, ska upp till 15kg. Det var tungt idag att vandra. Efter vandringen körde jag längs Bäckby-Värnum vägen istället för att köra tillbaks efter Åsbackavägen. Om jag sa Terjärv är vackert är det precis lika vackert där!

 




FJÖLKOTRÄSKET

FJÖLKOTRÄSKET

FJÖLKOTRÄSKET

FJÖLKOTRÄSKETS GRILLPLATS

VID FÅGELTORNET

VID FÅGELTORNET
FÅGELTORNET

I WONDER WHEN I WANDER

ESSE Å











Jag stannade på hemvägen vid Esse-å i Ytteresse. Vid simstranden. Där var det städat och fint. Stockbord med stockbänkar utplacerade så att folk kan sätta sig ner och njuta av ljudet och titta på den mäktiga forsen. Och det gjorde jag. Drack mitt kaffe och åt min smörgås och tittade på Esse å och njöt. Nu har jag huvudvärk. Solsting från att nästan ha somnat i solstolen hos mamma, eller för att blåsten, som även var lite kylig, överraskade när jag och äldsta killen cyklade i shorts och t-shirts ikväll eller spänningen över hur spännande hockeymatchen plötsligt blev! 

 Från 2-0 till Usa, stod det i tredje periodens sista minuter plötsligt 2-2.
Men Usa tog bronset med straffar. Congratulations to Usa! Love from Finland anyway.