17.2.14

Foton

Vår resa runt om på Kanarieöarna har varit riktigt spanskt.
Det är inte många som pratar eller förstår engelska. 
Som tur pratar älsklingen spanska. 
Vi bodde på ett område där det inte fanns så många turister.
Finnar träffade vi på genast vi körde 40 km söderut i Playa del Ingles.
En kväll försökte jag beställa nåt från ett litet bageri i närheten var vi bodde. Istället för att säga, tre av dedär, går jag och blandar ihop spanska med tyska och säger nåt som tres das. Och dottern brast ut i skratt:D

Med skräckblandad förtjusning har jag kört bil i bergen. Som tur koncentrerar man sig så mycket på att hålla sig på rätt sida av den smala vägen att man inte har tid att titta ner. Det är fruktansvärt långt ner i dalen. Utsikten måste man stanna för att se och den är mäktig.
Har kört på den breda motorvägen med full trafik och ibland kändes det lite farligt när vägen gör en brantare kurva, men man måste ändå hålla hastigheten för att trafiken ska löpa. Ingen höger-regel, här är det stop-märket som gäller. 
Sen att köra uppförs sakta i nån timme eller två gör att man måste vara skärpt eftersom bilen behöver mer gas, och varje gång man stannar vill bilen gärna backa neråt, så snabbt på med bromsen.

Sista dagen var vi i Las Palmas, då var det riktigt stormigt med regn.
Vi trotsade vädret och gick ändå en lång promenad och det var mysiga kvarter och gator. Borde ha haft min kamera med då. 

En hike, vandring gjorde vi också som tog oss ca fyra timmar. Vi tog en annan rutt än den riktiga, så vi blev lite rispade på bena av buskarna och vissa ställen kunde vara branta. Kaktusar finns det även massor av. Ibland hoppade vi på stenar och det var kul. På väg tillbaka kom vi in på leden och igen en gång borde jag haft kameran med. Så vackert det var och så långt ner. 
Förutom dendär skrotiga bilen därnere i dalen, såg ut att ha legat där en längre tid, ingen överlever sånt....

Palmitos park var kanske nog det roligaste vi gjorde under resan. 
Ett zoo med många olika djur, fiskar och fåglar. 
Iguaner, krokodiler, ormar, flamingos, storkar, apor, surikater (vilka jag trodde var större i verkligeten), ett aquarium full av fiskar. Delfinshowen var bra, men fågelshowen var häftigare. Örnar mfl flög strax över huvudet på oss. Man lät fåglarna flyga fritt och lite fundersam var man när man släppte iväg örnarna, kommer de tillbaka? När man trodde att hoppet var över och efter ett eko bland bergen från fågeltränarens rop, hallee, eller nåt, kom de sakta men säkert dalande ner....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar