26.6.14

VR, Matkahuolto vs studiekort

När man är sjukledig så borde man ju bara vara hemma och det är jag ju. Men vet ni hur dåligt samvete jag hade när jag ändå hamnade att köra in till stan? Hur ska man förstå sig på dessa studiekort? I god tro beställde vi efter ett studiekort, för typ 1 år sen, från FSS, och det står tydligt och klart att det gäller för VR och Matkahuolto. 
Men det gör det ju dock inte! Tills nu har vi därför beställt junior-biljett varje gång, samma pris som för studerande. Men från igår gäller ju inte den biljetten mera. Nu är hon 17 år. 
Så vi körde idag till VR och Matkahuolto i stan för att ta reda på vad som gäller.
Nu hamnar vi att köpa ett klistermärke från VR för att få denna studierabatt. 
Kostar 8e, men vi behöver ett intyg från skolan, den är ju stängd nu förstås!
Så biljetten åker upp i pris med 40-50e. Dottern ska hursomhelst tillbaka imorgon och visst svider det i min plånbok att betala över 70e till Åbo. 

Annars mår jag väl bra. Känner iallafall inte av någon feber. Bara lite seg trötthet. Men det är kanske för att ha sovit mycket. Imorgon blir det nog att jobba. Och nästa vecka blir det troligtvis att jobba intensivt. Vi har en hel del att hinna med på en vecka och efter det kommer semestern. Om några dar, kommer min älskling hem.


Nu ikväll har jag hamnat hos mamma eftersom dottern firat/firar sin födelsedag här med oss och kompisarna. Och tittar nu just på tv-profilen Ernst, lite motvilligt, men han är mammas favorit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar