31.7.14

ABC-stationer

Jag är en stor kund hos er. Jag handlar, äter mat och dricker kaffe hos er. Jag väljer Abc ofta, eftersom det känns som ett bra, fint ställe som håller stil. Men varje gång jag tagit en bulle till mitt kaffe, är bullen torr, smakar som den stått framme några dagar, och jag väntar mig en färsk bulle, när ni ändå täcks ta nästan 3 euro för den. Varje gång tänker jag när jag tar en bulle, att den ska vara färsk, men det har aldrig hänt! Idag tog jag en berlinermunk! Det stod ovanför med stor text: "Gräddat här idag". Kan ni då förklara för mig varför jag satt där idag, med en munk som var frusen inuti??Jag vill helst inte byta kaffeställe, så jag önskar att ni tar och börjar bjuda på färska bullar nu. 
Salladen som ni serverar med buffen är otroligt bra, men buffen smakar ofta vattenånga.

Efter detta inlägg har jag nu flera veckor efteråt, fått höra av folk att maten inte ens är finländsk, inte heller smörgåsarna! Jag blir otroligt arg när jag hör sånt!!
Inte konstigt att maten smakar oäkta!!
Det sägs att smörgåsarna är t.o.m färdigt tillredda med smör och pålägg när de kommer till Finland. Och hur många bagerier har vi inte här!! 

Sen att det är självaste S-kedjan som gör detta bl.a, skäms jag över. Och jag som har mitt Bonus-kort!! Betyder det då, att jag är medbrottsling när det beställs från utlandet??
För jag är ju nånslags ägarkund!

Man lever i en låtsasvärld och tror att köpmännen här i vårt land bryr sig om oss och ser till att vi ska få inhemska produkter så långt det går, men man kan nog bara konstatera att det är precis lika ruttet här i landet, precis som denna film visar.
Det handlar bara om pengar….silly me, som trodde vi var stolta över våra produkter!


FOOD. INC.