20.12.15

Julen knackar på...

Lördagmorgon hade pojkarna julfest mellan 9 och 10. Jag tänkte att det nog blir en snabb julfest med tal och sen far vi hem. Men skolan bjöd minsann på en riktigt mäktig julfesttimme med härlig sång från Lucia och sedan elever. Flera av dem hade en röst de kunde komma långt med. Gymnastik av proffsiga gymnaster fanns med i programmet oxå.
Glömde bort i all min beundran att ta foton. 

Efter julfesten styrde vi kosan till Kokkola. Det är så längesen jag varit dit och shoppat! Måste nog ta mig dit nån dag och bara njuta mig igenom alla klädställen. 
Vi var nu istället på julklappasjakt så vi fick med oss hem de julklappar vi tittat på.

Fredagkväll hade vi pizzakväll med min familj, hos min bror och hans fru. 


Vi delade även ut julklappar till varann. Vi gjorde en sån grej att vi delade ut namnlappar tidigare i år och sen köpte vi en present till den person vars namn stod på lappen.
Mamma hade fått mitt namn så hon gav mig ett våffeljärn. Ja, vi öppnade julklapparna där. 


Så denna söndagmorgon har vi ätit våfflor till frukost. De blev jättegoda och vi åt dem som vanligt med lönnsirap, som jag föredrar mycket mer än grädde och sylt.

Måndag och tisdag på jobbet blir annorlunda. Dammig och eländig blir man, men ändå ser jag framemot det. Kanske armar som värker om man spänner sig för mycket. Vi ska nämligen en hel drös av oss slipa utsidan på 130:an. Arbetsledaren har satt in minst 30 stycken som ska stå med långbrä och slipa. 3 stycken på varje långbrä. Det som är speciellt är att det kommer med oss och slipar både arbetsledare och projektledare och andra från kontoret. Det kommer att vaa en riktigt god och ljuvligt julig stämning mitt i det hela har jag en känsla av.

Mitt gnäll om att jag vill ha ledigt måndag och tisdag har svängt. Nu känns det bara som en rolig grej att vaa på jobbet.
Dessutom får vi köra saxlift medan vi slipar runt båten, och de två jag ska jobba med är två unga tjejer, så jag tror det blir ganska mycket skämtande och fnittriga skratt medan vi slipar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar