31.5.15

Discoparty

Helgen har ju igen gått iväg så snabbt! Torsdagkväll körde vi ju ner till Tammerfors och fredagen spenderade vi några timmar på Ikea. Morgonmålet på Ikea var ju så billigt att man njuter extra mycket.

Vi hittade ett klädskåp till dottern som inte haft något skåp alls i sitt rum. 
Nu har hon dock ett fint Ikea skåp.Vi kom till Åboland på fredageftermiddag, och då visade dottern oss runt i ett djurhus med karibiska fåglar, såsom undulater och papegojor. 


Där fanns även en liten underbart söt labradorvalp, sköldpaddor, möss, gecker och andra typ av mössliknande djur, ormar, blåtungad ödla och andra ödlor, och ormar, marsvin, kaniner, akvariefiskar, åsnor, hästar, kor, får och getter. 
Väl hemma efter midnatt och det tog oss ca 6h. Polisen låg ganska tätt längs vägen. 

Min mamma såg till att pojkarna var trygga här hemma. Det är jag ju så tacksam för! 

Lördag vaknade vi senare och var ganska trötta och dottern och älsklingen byggde ihop Ikea-skåpet medan vi andra städade. Nu ska vi hyra ett loppis-bord och sälja bort en del saker. Kläder som pojkarna växt ur mm.
Klockan gick fort och vi drog på kvällen iväg till en födelsedagsfest som vi blivit bjudna på. Frun i huset hade ordnat en överraskningsfest till sin man som fyllde 40år. Och han hade inte en aning att denna kväll skulle bli en stor födelsedagsfest för honom! Inte ens när vi dök upp fattade han vad som höll på att ske. Vi ljög om att vi hade vägarna förbi. Men när traktorn med bashögtalare på kärran och med ljudligt dunka-dunka kom, då började han nog ojja sig och inse att nu är dehär paren här för att fira mig. Han blev rörd, glad och chockad. Han hade lite svårt att ta det till sig....och frun var ju nog överlycklig att överraskningen blev så lyckad. 
Det blev en helrolig kväll med grillat kött blandat med flera olika sallader. 
Olika desserter som jordgubbstårta, ostkaka, lyxbitar, ja, riktigt gott!
Sen fick vi dansa av oss det vi ätit i uthuset, till ljudet från högtalarna och discolamporna som var på plats. Det var en riktigt rolig fest!