14.6.16

New York and New Jersey

Nu har vi spenderat helgen på stort. På lördag körde vi ner mot New Jersey. Det är ca 4-5 timmars bilväg. Vi sov på ett ställe som heter Parsippany, jag tycker namnet är så kul. Vi fortsatte på söndagmorgon mot New Jersey och spenderade dagen där med the D-family. Det var spännande att träffa alla i hans familj. Mamma och systrar m.fl.

På kvällen körde vi tillbaka till hotellet och tidigt var vi uppe på måndagmorgon och körde rakt in till New Yorks centrum. Kan inte fatta hur han vågar. Jag skulle aldrig kunna ta mig in dit. Förstås har han gjort det några gånger.


Man kan inte med ord beskriva hur stort det är. Ta Finlands befolkning som är 5-6 miljoner. Det är ungefär hur många som kör in till New York varje dag. Vägar som har 5-7 filer i samma riktning. Helt galet! Men superbra, för folk kör bra. Alla håller farten så det går smidigt.

Vi träffade hans yngsta syster som bor i New York och hon kan stan, så hon fungerade som guide vilket var superbra.
Vi hann besöka freedomtower eller heter One world trade center egentligen, och strax bredvid fanns World trade center memorial.

Hålen gapar tomma, där var tornen stod. Minnesmärket är fint gjort med ett fint vattenfall och namnen på alla som dog finns där. Det är verkligen sorgligt, men det är ett fint minne av dem inte klarade sig dendär dagen.

Vi besökte även Empire state building och sen tog vi färjan till Staten Island vilket betydde att vi passerade Statue of Liberty på nära håll.
Times Square är mäktigt. No doubt!

Jag har hundratals foton från dagen men med ni får ha tålamod tills jag får bra wifi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar