20.8.17

Panike, Sandhamn, Saltkaret, Replot....

Idag har det varit en lång dag. Väckarklockan ringde på halvsju och halvåtta var jag på busstationen och plockade upp ett par damer och två andra bilar plockade upp resten av damerna. 11 stycken blev vi totalt.

Sen körde vi till Vasa, plockade upp min syster och körde mot Replot. Det var en stormig, men härlig dag med sol. 20m/s visade vinden när vi körde över Replot-bron och jo, det kändes att bilen gungade.

Efter många kilometrar nådde vi Sandhamn och där parkerade vi våra bilar, och, därifrån startade vår DAGSVANDRING. Med en båtutfärd som tog ca 1h.

De omtänksamma båtförarna delade ut flytjackor och regnkläder. Och tur var nog det när vågorna skvalpade meterhöga på vissa platser och saltvattenstänket kom mot ansiktet.


Men jag njöt! Av den sköna havsluften och saltvattensmaken i munnen. Ingen brydde sig om att vi såg ut som gröna sumobrottare.

Vi tog i land vid Panike och vandrade 5km och sen tog vi lunch.
Då hade klockan redan hunnit bli 13.

Vi fortsatte vandra. Såg en en drös med får, men vi såg desto mera fårskit som vi trampade i. Och min gångstil var kanske konstig, eftersom jag fick en del fårskit på mina byxor när jag gick.


Medan vi vandrade åt vi ju blåbär, en massa. Sen träffade vi på havtornsbär och detta är paradiset på jorden för de som älskar havtorn. Själv gillar jag dem inte alls. Men det sägs. Att ett litet bär har lika mycket vitamin som 12 apelsiner. Det låter ju för bra för att vara sant eller hur?


Vi vandrade hela tiden med sjön nära. Och det fanns fina broar oxå längs med stigen. Och olika terränger.

Efter att ha vandrat några kilometer till tog vi en kort båtfärd igen på 5 minuter över till Saltkaret. Där finns ett högt torn som vi förstås var upp i.


Det blev underbara foton från tornet.


Och som sagt. En stormig dag. Having a bad hairday doesn't really matter to me....


När vi kom tillbaka till Sandhamn fanns där en liten restaurang där vi åt lite toast med sallad och kaffe.

Dagsvandringen var slut och alla var suveränt nöjda med dagen. Gun från Gn Wellness did it again! Denhär vandringen är och blir en av mina favorit-vandringar! Den var fantastiskt! Tack till dig! You're my hero!