31.8.17

Work is work

Och varje torsdagkväll känner jag likadant. Redan fredag imorgon!

Dagen har varit busy på jobbet. Då går dagen så fort att man inte riktigt hinner med. Och när man far hem vill man ha allt upprett som det ska va.


Jag blir lite arg och bitter på folk som tror att man bara "sitter och gör ingenting" på lagret. Jag tar gärna med de nån dag som tänker så, så får jag nog dem på andra tankar!


De som sitter "bara", har huvudet full med de tusentals delar som finns och ska beställas, tas in i datasystemet, läggas till rätt ställe, skrivas ut på rätt projekt, faktureras, betalas mm mm mm. Listan kan vara hur lång som helst.

Min stora förebild är Margita, som "bara" sitter! Det finns ingen på jobbet som har så mycket information som hon! Vem är det folk kommer till när de letar efter något?? Margita, som "bara" sitter!!
Utan henne skulle det inte bli till nåt.


Och vi andra, som bara "sitter".
Kan det månne hända att det kommit in delar, som vi inte kan göra något åt, förrän vi mailat inköpare....eller att vi håller och och tar in eller tar ut varor i datasystemet...igen, listan kan göras hur lång som helst...


Någon sa häromdagen att en städare borde väl nog tjäna bättre än en som jobbar i köket! Hah!
Lätt att tala och påpeka, men här igen, som man själv aldrig i praktiken gjort eller hur?


Jag har både städat, varit i köket, jobbat i produktion och på lagret. Och jag kan inte säga vilka av dessa olika jobben borde ha högre lön än den andra. Alla dehär olika jobben har olika situationer som kan vara tunga, tålmodsprövande och stressiga.Det vore enormt lärorikt för alla som tror att något jobb är mindre utmanande än det andra, fick vara på olika ställen och jobba. Jag kan intyga att du skulle ändra uppfattning!

Tänk dig detta scenario. Du är trött. Det har varit en tung dag. Och du vet att du uträttat mycket. Och någon undrar vad du egentligen gjort under dagen...
Du skulle garanterat känna dig arg och besviken.

Nåjaa. Sånt e väl livet.

Jag cyklar så gott som varje dag till jobbet, om det inte regnar. Vädret ser tyvärr inte så bra ut för imorgon. Vill inte vara döblöt när jag kommer till jobbet.Dagen får en helt annan innebörd när man cyklar.
Man har mycket mer energi och det känns bra i hela kroppen.