30.12.18

Du kära gran...

Imorgon är årets sista dag....

....idag har jag städat och det behövdes. Jag tog redan ner allt från stora granen och den slänger vi ut ikväll.

Min nya telefon har en så bra kamera!Haparanda

Nu först kom vi hem. Och det är midnatt. Vi startade strax efter sju imårse och körde de många kilometrarna till Haparanda. Närmare fem timmar tog det oss att komma dit och vilka långa och långsamma bilköer det var längs hela vägen. Folk var väl på väg hem från julfirandet eller på väg till Lappland för att fira nyår.
Vi började med lunch när vi kom fram. Varför tycker folk så mycket om Ikea maten? För den var inte alls så bra som jag hade räknat med. Jag åt ju förstås inte köttbullarna. Kanske det var där felet var.

Efter lunchen hade vi bokat in oss för ett möte då. Så vi planerade köket. Vi tittade på olika alternativ, så vi fick en början iallafall.
Och efter mötet plockade vi åt oss det vi behövde. Lakan och handdukar, skåp till pannrummet mm

Vi startade hemåt efter sex och stannade till i Uleåborg. Trafiken var lika kaotisk. En olycka hade inträffat strax före Uleåborg  med dödlig utgång. Man kan inte riktigt förstå att sådär fort kan det gå. En personbil som krockat med en lastbil, såg ut som en roskbil. Och båda som fanns i personbilen dog. Lastbilschauffören klarade sig.

Vi stannade i Uleåborg och åt middag och jag körde resten av vägen hem. Trafiken blev bara mindre och mindre så det var bra. Via biltvätten när vi kom hem eftersom hela bilen var full med salt....