26.9.19

Greta Thunberg

Nu tycker jag de som hatar och mobbar Greta Thunberg ska skämmas!! Hon är en tonåring, ett barn, som vågar stå upp och göra nåt, där vi är för lama, bekväma och trötta att orka!! Jag får höra så idiotiska kommentarer här och var om att det nog är vuxna som finns där bakom och påverkar vad hon ska säga osv.

Nå! Vem var det som började allra först. Som tog sitt plakat och började skolstrejka??!! Det var Greta i allra högsta grad! Säger int det redan mycket om hur stark hon är och vad hon tror på!!!
Jag kan garanterat säga att hon int säger nåt hon inte tror på!! Vi kan ju med egna ögon se vad vi släpper ut i naturen och cancerns framfart osv osv...så väx upp om ni int har insett hur vi förstör!!


..och vad spelar det för roll om det finns vuxna bakom som stöder henne. Det behöver hon oxå!!


Idag kommenterade jag på fb, när en vuxen man hade lagt ut en bild av Greta och en annan bild under av en figur för att helt rått skämta och mobba henne!! Och han är inte ensam om att mobba kallt och rått!! Vuxna omkring mig ratar ner henne helt öppet!!! Mannen raderade min kommentar och vågade inte ens säga nåt!!

Då frågar jag mig! Vad tusan håller ni på med??? Redan där kan ni sluta att fundera varför barn mobbas och sluta med att försöka hindra skolmobbning mm. För om vuxna i verkligheten är sådär, så är det helt värdelöst att försöka!!!

Men jag gillar att Greta har modet att ge svar på tal. Jag hoppas och ber att Greta orkar fortsätta kämpa och att hon får fler och fler av oss med sig att ta ansvar!

Greta:
"Here we go again... As you may have noticed, the haters are as active as ever - going after me, my looks, my clothes, my behaviour and my differences.
They come up with every thinkable lie and conspiracy theory. It seems they will cross every possible line to avert the focus, since they are so desperate not to talk about the climate and ecological crisis.

Being different is not an illness and the current, best available science is not opinions - it’s facts.

I honestly don’t understand why adults would choose to spend their time mocking and threatening teenagers and children for promoting science, when they could do something good instead. I guess they must simply feel so threatened by us.
But the world is waking up. See you in the streets this Friday!"

Annars har jag vilat hela dagen. Och planerat med mina systrar en weekend till Tallinn. Har haft feber hela dagen och känner mig inte bra ännu, men jag tror jag far till jobbet imorgon. Ifall det int blir sämre. Jag kan fortfarand känna nåt slags bubblande eller vibrerande från hjärtat med febern.  Jag är så ledsen att jag missade den roliga tjejmiddan ikväll....jag som sett så fram emot den!

Jag har på mig Jims läsglasögon just nu och kan int tro hur stor skillnad det är!! Det är ju inte suddigt! Och enligt optikern är mina ögon riktigt bra! Men det är som natt och dag. Så jag måste nog köpa några till mig själv. Jag kan verkligen int förstå hur stor skillnad det är! Det förvånar mig oändligt mycket!! Jag kan knappt tro det är sant!! Det är en chock!!🤓

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar