17.12.20

17 December

Idag har jag känt mig illamående. Efter lunch blev det bättre, men nu igen känns det av. Jag tror det blir värre när jag är hungrig. Men om jag tänker på mat får jag nästan kväljningar. Det låter och kanske till och med känns som de symtom man har som gravid. MEN! Det är jag inte! 

Kanske det började igårkväll, när jag räknade på fingrarna, hur många dar det är kvar till jul. I mitt sinne är det ju minst två veckor till julafton. Men det är exakt en vecka. Det ger mig riktig ångest. Det är samma sak varje år. Jag hinner inte förbereda mig. Julen är stor och helig och det är ju den stämningen jag vill skapa! 

Värme, glädje, ögon som gnistrar....men jag hinner inte! Och det är inte mitt fel! Utan felet sitter i att man jobbar varje dag och när man kommer hem, gjort middag, vill man inget annat än att vila. För jag ger all energi till jobbet, så jag har inget kvar sen.

Kanske jag nästa år borde planera, så att jag har en vecka ledig före jul. För såhär kan jag inte hålla på. Det känns ju nästan ibland som att jag tror att livet hänger på att jag får uträttat det jag borde på jobbet. Och sen finns det ingen tid eller energi till nåt annat. 

Jag trivs ju med det jag gör, tror jag iallafall. Men jag borde få några timmar mer för att varva ner i livet. Nu går hela mitt liv till att jobba för fulla muggar. Och är man född till dethär livet, för att jobba ihjäl sig...😢

Men idag är jag ändå så tacksam, för den hjälp jag får ibland. Den hjälp jag till exempel fick idag på jobbet med faner som ska sågas på den stora cirkelsågen, det är jag så tacksam över! Och egentligen. Det är ju inte så konstigt att jag ibland blir dödstrött. Det är ju, hur folk än försöker jobba för, att det ska vara lika för män och kvinnor, att jag får inse ganska ofta, att det jobb jag gör, är alltid, så mycket lättare för en man. Men det betyder inte att jag klagar, utan konstaterar att jag som kvinna är fysiskt svagare. 

Nu borde jag fara och handla mat till kvällens middag....

Lucka 17. 

https://www.netflix.com/title/80234304?s=a&trkid=13747225&t=cp

Vi har tittat på denhär serien. Det är några avsnitt. Och det handlat om schackspel. Men det är verkligen inte så tråkigt som det låter. Värt att se! (Visa webversion nere på sidan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar