9.2.21

Increase your happiness....Joyce Meyer

Imorse när jag tog en promenad, bara 3km, gissar jag, men ändå nåt, så lyssnade jag på podcasten med Joyce Meyer: "Increase your happiness" och podcast med henne är så givande!

Många blir ju så olyckliga genom livet. Man har genom livet haft olika svårigheter, eller denhär tiden när folk bara stressar mer och mer, så är det svårt att hitta glädjen. De behöver inte vara överväldiga svårigheter, men att man känner att livet går emot en, för ofta. 

En fråga hon ställde. Vad förväntar du dig av denna dag? Och kanske man svarar att man inte förväntar sig nåt bra att hända...för att man är rädd att tänk att nåt bra ska hända, eftersom man int vill bli besviken, kanske för att man har blivit besviken så många gånger. 

Hon läste, från Romarbrevet om jag minns rätt: "Må hoppets Gud fylla er tro med all glädje och frid och ge er allt rikare hopp genom den helige andens kraft".

Om man tror att man inte kan komma över det som var varit, det som förstört en inombords, och att man inte kan tro nåt bra om sig själv, ja, det tar bort glädjen. Framtiden känns svår. Vad man förväntar sig av framtiden? Man känner kanske att på grund av att man haft en svår barndom eller svåra saker man gått igenom, att man på grund av det  har en sämre framtid.

Vi måst lyssna till vad Gud, inte vad världen säger och inte låta våra känslor styra oss. Att lära känna Gud. Ta inte alltid först till telefonen för att ringa nån. Be allra först. Och se vad som händer! Be med hela ditt hjärta till Gud. 

Tro på vad Gud säger. Gud tar din oro och dina problem, och hjälper dig. Ändra din uppfattning och tro på att Gud hör allt och gör det bra. Han kan göra det omöjliga. 

Tror du att Gud älskar dig? Tror du att han är nöjd med dig? Det är svårt att tro eller hur? Många, många, kan int tro att Gud är nöjd med dem. För vi vet ju att vi är långt ifrån perfekta. Men Guds kärlek är ovillkorlig! Alltså, Gud har full kärlek till dig. Så ta åt dig av vad han säger. Du är värdefull, begåvad, dyrbar, vacker. Gud har en plan för dig.

MEN! Det är så viktigt! Att du INTE jämför dig, med andra, för det behöver du inte göra, för vi är UNIKA som vi är, och allt vad Gud gör är GOTT!  Så läs Bibeln, lär dig om hur Gud vill att vi ska vara. Och då faller allt det andra på plats. De blir nöjd med dig själv. Du inser hur älskad du är och du värderar livet och vad som är viktigt på helt annat sätt. Den heliga anden i dig, gör dig lysande!

Säg adjö till skuld och skam. Dina syder blev förlåtna på korset. Ta på dig din armor , ett bält av sanning, ärlighet och tro! Ta på dig skor av frid, hjälm av befrielse och be. Att vara rättfärdighet håller oss bort från det onda. Rättfärdighet betyder att man gör det som är rätt. När du läser Bibeln, då lär du dig hur enkelt det är. Att vara kristen. Det är så enkelt! Det kostar ingenting. Så om du tvivlar. Hur kan du? Det finns inget som kostar där. Allt är bara till glädje och till mänskors stöd och hjälp. Det är så enkelt, men ändå så svårt att leva rätt. För vi är ju bara mänskor. Men att det viktigaste är, vi är förlåtna. Därför har vi en chans. Tänk att du får tro på det! Men det betyder inte, att du kan gå och göra vad du vill, och tänka att du är ju ändå förlåten. Så funkar det inte! Om du tror på Gud, vill man inte synda. Och när du syndar som kristen, så kommer samvetet ganska fort och säger till dig. Som kristen vill man inte häva ur sig onödiga kommentarer. Utan tala sanning. Och att göra så, ger respekt.

Bibeln säger på flera ställen att vi ska vara lyckliga. Att tro på det rätta, ger glädje. Ordet av Gud. Man kan höja sin egen lycka med att leva en dag i taget. Hur mycket tid spiller vi inte på att oroa oss för framtiden, som vi int kan göra nåt åt. Ta istället den tid du oroar dig till bön och bönen ger Gud möjlighet att arbeta i ditt liv. Vi ska låta Gud ta hand om allt. Jag kan göra allt jag behöver genom Gud, Gud ger mig styrka till det och det gör oss lyckliga. 

Hur många är int fyllda av frustration, att man int är tillräckligt betald på jobbet. Fråga Gud vilken attityd du ska ha i den situatonen. Ni vet nog redan svaret på det. Jesus säger, bli inte förförd av pengar, anklaga inte mänskor för att vara falska and var tacksam för din lön. Så Jesus säger helt enkelt. Behandla andra bra, var tacksam för var du är i livet just nu, och när tiden är rätt, ger Gud dig det du behöver. 

Men om du är olycklig där du är nu, så kommer du troligtvis att stanna i det. Men om du ber, ska du få. Complain and remain. Praise and be raised. Israeliterna klagade hela tiden och det tog dem 40 år, att göra en som borde ha vart, en 11 dagars resa, på grund av deras attityd. De trodde int riktigt på Gud, de levde inte en dag i taget, de muttrade, klagade, de var int tålmodiga, de skyllde på Gud och Moses, alltså de hade en dålig attityd. Och det är otroligt att vår attityd påverkar oss endera positivt eller negativt. Happy are the people whose God are the Lord. 

Slösa int idag på att vara olycklig, på grund av nåt som Gud kan ta hand om åt dig. Ju mer du litar på Gud, ju lyckligare blir du. Att vänta på att bli lycklig tills du har allt du vill ha, är ganska uselt, för det finns inte nån sån dag, när du säger att du har allt du vill ha. Så lev idag, var lycklig idag och var nöjd med det du har. Tacka Gud. 

Tro alltid på Gud, och när du ber, ska ni förlåta dem som ni har något otalt med. Så får ni förlåtelse. 

Enjoy your journey. Enjoy your home, Var tacksam för det du har. Enjoy your husband. Om du slutar se på allt du tycker det är fel med ditt hem, din man, med mera utan iställe ser på det som du tycker är bra. Fokusera på de saker som är bra, det gör lyckan så mycket större. Sitt inte bara där och förvänt dig att nåt ska komma förbi och göra dig lycklig, utan gör ett beslut idag, Jag ska int slösa några fler dar på att vara olycklig, Idag ska jag bli lycklig, för Jesus gjorde nåt så dyrbart för mig så att jag sko få ha ett bra liv. Njut av mänskorna i ditt liv, även om de int är perfekt. 

Och viktigt att lära dig känna frid. Frid lämnar jag kvar åt er, min frid ger jag er. Jag ger inte det som världen ger. Känn ingen oro och tappa inte modet. Så sluta låta dig själv vara irriterad och retad på saker. Be när du känner så.

Oroa dig inte för morgondagen, den har sina egna bekymmer. 

Nåja, ifall ni vill lyssna till denna podcast, så heter den alltså "Increase your happiness" med Joyce Meyer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar