8.10.21

Bagels

Hemma är klockan halvtvå på eftermiddagen, medan den är halvsju på morgon här. Igår gick jag på en promenad här i Robbinsville, New Jersey med min svägerska. Det är så otroligt fint ställe. Husen är så enorma och trädgårdarna är rena och fina. 

Och jag måste fotografera mera senare hur coola saker folk har på i sina trädgårdar dekorerat för Halloween. Det är så coolt!!
Vid lunchdags träffade vi de andra i en park hos en annan syster. Där åt vi smörgåsar, potatis sallad med mera, spelade Monopol, (för att inte den rödhåriga killen med lockar, från Maui inte sko bli för uttråkad)...saker som vi inte gör så ofta i Finland, trots att det är så enkelt.


Senare blev det middag här var vi bor i Robbinsville. Vi åt tacos.

Vi åkte iväg för att hämta en av tonåringarna till svägerskan och hon studerar vid "The college of New Jersey". Där studerar runt 4000 ungdomar. Svårt att fatta....skolorna här är helt annorlunda än hemma. 

Det må vara så att skolorna i Finland är kända för att vara bra, men det känns som att det finns så många alternativ här och självklart beror det på mängden mänskor. Bara när det kommer till idrott, så finns det så många alternativ. 

Nu börjar en ny dag. Vi har just promenerat till en bagel-store, bagels är populära här och jättegoda. Så det ska vi äta till morgonmål. 

Vi har fantastiskt väder. Över 20, plusgrader och solsken.Idag träffades vi för lunch vid ett båthus.Vi hämtade pizza från Piccolo Trattoria.
Var nog populäraste pizzan i stan, eftersom vi väntade nästan en timme. Det var värt det! 
Men fortfarande är älsklingens pizza bäst😊

Det finns nån slags insekt här som är äcklig. Den heter "Spotted lanternfly". De är klumpiga och landar på en ibland. De har kommit hit från Asien. Före 2014 fanns de inte här. Och de förstör olika träd med mera. Så om man dödar dem gör man en god gärning. Så jag har gjort min plikt och kanske hittills dödar omkring tio stycken. 1 kommentar:

  1. Maria&Anders8/10/21

    Hälsa killen med de röda lockarna! Hoppas vi ses igen!

    SvaraRadera