28.5.22

Nervvrak

Just nu startade för minstingen en 2 dagars kurs virtuellt. Det är Novia skolan som ordnar en Prepkurs inför urvalsprov. Jag ber att han ska vara koncentrerad och få bra info och lära sig viktiga saker inför kommande urvalsprov. Jag får försöka lämna min nervositet och be att det ska vara givande och bra inför urvalsprov och att urvalsprovet nästa vecka ska gå bra. Jag blir ofta ett riktigt nervvrak inför saker.Det är så mycket på gång nu. En helt ny era i livet. 20-åringen som börjar på Aalto universitet i höst. Lyckligtvis har han redan fått en studiebostad och vi ska åka dit och se om ca 3 veckor. Vi tar tåget denna gång, men sen följande gång måste vi nog ta bil och fylla på lägenheten med saker han kommer att behöva. Så det är spännande tider.

23-åringen som gifte sig förra året, håller på och köper hus. I hans frus hemmatrakter, vilket är bra eftersom det är både vackert, trivsamt och tryggt ställe att bo på. 
Och sen äldsta dottern som snart blir 25, börjar så småningom oxå söka hus med hennes pojkvän. Och jag tror det blir ett hus på landet. 

Trots att jag aldrig varit den goda och duktiga mamman, så har det ju gått bra hittills. Nog finns det många saker jag sko vilja göra om. Att låta barnen ha gått i språkbadsskola, läst sagor för dem, det hände alltför sällan. Och fått dem intresserad av att läsa böcker. Att få dem att leka mer. Vara ute i naturen mer och att ha hjälpt dem mer i skolarbetet. Listan kan bli hur lång somhelst. Jag kommer ännu ihåg, när en av mina pojkar sa till mig att jag är inte som andra mammor, utan jag är mycket coolare, och tuffare. Just då tog jag det som en stor komplimang. Jag tror det just då handlade om att de var unga eller tonåringar och jag kanske inte var så noggrann och strikt som andra mammor. Idag så undrar jag om den kommentaren var för att han inte visste om annat och att jag inte var så tuff och cool, utan mer naiv. Eller kanske en del handlade om när jag och barnen åkte iväg med bil och packning till Helsingfors eller till nåt annat ställe och spenderade dagarna på nån djurpark, äventyrspark eller nöjespark. Och även till det häftiga Serena var vi några gånger. Men självklart blev jag irriterad ibland. Speciellt om det var råddigt och jag var trött och kände att det blev för övermäktigt. Som igår på jobbet när jag tappade tålamodet. Ibland förstår jag inte hur man tänker och när jag inte kan påverka där jag ser att det är helt fel, tappar jag till sist tålamodet och ryter till. Och då är det inga vackra ord som kommer ur min mun....så nu behövs en förändring, för annars vägrar jag göra det.Igår efter jobbet köpte jag därför blommor till mig själv, street food åt oss och godis. Idag ska jag träna på gymmet och sen baka inför festen nästa helg. 
Igår när jag cyklade till jobbet doftade det så ljuvligt efter regnet av hägg och syren....det är den ljuvligaste doften jag känt på länge.

Här är mammas nya kattungarna jon just fått hem. 


Idag har jag då bakat Spetskaka och sirapskakor. Recepten hittar ni under Mina Favoritrecept. Och nu har vi tagit en promenad med Finn och varje gång krälar en fästing på honom, vilket gör att det känns som att det krälar över hela mig. Nu ska jag vila och sen blir det en sen middag. Tror det blir ribs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar