23.7.22

Hobe Sound, Florida

Nu är vi hemma från Florida. Det var en lång resa hem. Över ett dygn. Vi kom halvnio igårkväll. Med fjärilar i magen, hämtade vi Finn. Han var så glad, ja, så glad. Men en del av honom är ledsen idag oxå. Han levde lyxiga dagar med Malin. Dessa foton är från deras dagar tillsammans. Han har på nåt sätt blivit äldre. Lugnare. Som att han sko ha fått mer förståelse. 

Det har varit en omtumlande resa. Det är så många intryck man får från olika ställen att man har svårt att ta in det. När man landar i USA är det som att komma till en annan värld. Så det är omtumlande. Så mycket man inte förstår.  Så annorlunda på olika sätt. Saker som är eller görs på ett visst sätt. Folkmängden är ju en orsak till att allt är så annorlunda. Landskapet. Mänskorna. 

Molnen är låga och ofta ser man blixtar. 


Bara en sak som är otroligt konstig för mig, är att de ibland kvällstid sprutar nåt gift som låter som pesto, men det är pesticide. Det tar bort ohyra. Det kommer en typ av lastbil körande och man ser ångan som kommer bakom staketet när bilen susar fram och då vet man att man ska gå in i huset. En liten enkel filmsnutt medan vi kör. 


En varm, rolig, helt tokig sak jag var med om var när älsklingens pappa, 90 år gammal, står med khaki-shorts, t-paita och vita strumpor och tar och hoppar i poolen!! Hur många 90-åringar gör det?? Han är helt underbar!! Att se en 90-åring ha detta barnasinne kvar.Vi såg detta djur, en armadillo. De gör ofta skada eftersom de gräver sig under jorden och far även under byggnader. 

En annan sak jag igen förundrades över denna gång är bilarna. Många av de bilar som ses på vägarna vore absolut olagliga att köra i vårt land. Det hänger lite delar från vissa bilar, eller hur man lastar dem med mera. Men det är olika regler i olika stater gällande besiktningen. Tullbetalningen är en annan sak på vägarna. Man förstår varför folk fortfarande har dollars av sedlar i byxfickan. För i tullarna kan man inte betala med kort. Värmen i Florida var ångande varm. Men skönt! Det är verkligen luftkonditioneringens stat. 

Jag köpte nya solglasögon från REI, solen är så mera bländande i Florida.

Vi firade Jims pappa med en härlig tårta. Jag fick även äta bagels, pizza. Vårt airbnb-hus var helt perfekt, men den starka doften från alla dessa luftrenare som man stöpslar i väggkontakten fick vi nog lägga på utsidan, det var en riktigt stark doft. 

Dagarna gick fort och vi hann inte se oss omkring så jag har tyvärr inte så många foton. Jag har många foton av alla härliga mänskor. Men här kommer några till.

Här bodde vi

Hunden Benny. 10 år gammal

Väldigt vackra flamingos i poolen.
Finns på Amazon. 

Who's a happy dog??


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar