31.12.22

Så vad hände?

Minnen från året som gått.

Januari

Fick tredje vaccindosen mot Covid. Det var en vacker vit vinter, men restriktionerna kom igen i början av året. Munskydden på och inga större samlingar. 
Februari

Böner från hela världen om fred. Dottern fick åka till Mexico med pojkvännen och spendera en månad där. Det var ett stort äventyr, så mycket att se.Lejonen vann OS-guld måste väl sägas, trots att jag inte är intresserad.
Februari var en månad då jag testade på olika maträtter. Kanske jag får tillbaka nåt av det nästa år. 
 
Mars 

Will Smith gjorde bort sig så totalt, att till och med jag skämdes. En av mina favoritserier kom ut med säsong 2. Bridgerton. Inläggen i mars skriver jag mycket om usligheterna i öst. Mars var även månaden då jag fick Corona. Älsklingen var över till USA en sväng.

April

Sonen som sökt till Aalto anmälde sig som närvarande. Minstingen sökte in till olika skolor. Jag, mamma och mina systrar åkte till Helsingfors och var där ett dygn. Min yngsta syster provade brudklänningar. Det var en rolig resa. Och shopping! Träffade även lillebror.En liten vandring i Fäboda och korvgrillning med älsklingen och Finn. Jag var även till reumaläkare. Mina värden är förhöjda och det tyder på att jag kan få reuma senare i livet. April var solig och vacker med lite takatalvi däremellan.

Maj

På bio med älsklingen. Vi såg Top Gun. Och minstingen fick körkort! 
Så jag var nöjd. Aldrig mer behöver jag sitta nervöst och vänta vid de olika proven på besiktningskontoret. Eller undra medan vi övningskörde om jag har lärt dem det jag behövde. Hittills har alla fyra klarat sig bra i trafiken och hoppas det fortsätter så. Det var även morsdag och den firade vi med en fin promenad med alla, efter den underbara brunchen med pancakes och annat gott.

Juni 

Vi hade minnesrik fritidsdag från jobbet. Då fick vi välja mellan olika aktiviteter. En av dessa var paddling. Detvar en rolig dag. Även en minnesrik testseglats som älsklingen sko vara med på och jag fick åka med. Och jag fick en ny vän för livet när jag träffade en arbetskamrats fru, som även kom med. Juli 

Semestermånaden. Resan först till Jacksonville, Florida, där vi hälsade på älsklingens härliga moster och hennes man, sen till Hobe Sound, Florida för att fira älsklingens pappa som blev 90 år. Och roliga händelser från den resan när vi överraskade honom. Att se honom som 90-åring hoppa i poolen med kläderna på. Vilken humor han har min svärfar!! 
Vi började även bygga bastun hemma. 
Augusti 

Jag och mina två systrar gick Holm vandringsled med Finn en vacker morgon. 


Och en av de största ögonblicken i livet, när barnen flyttar ut. Oro och spänning på samma gång. Man är glad och spänd när de får äntligen prova på att klara sig själva. Men orolig över allt som kommer med och man vet att man borde ha lärt dem så mycket mer.
Sonen som flyttade till Esbo. Och vi åkte dit med ett litet flyttlass. Studiebostaden var ju minimal. Och jag kommer aldrig att glömma den stunden vi gick in till det gemensamma köket som var så horribelt. Och där sko jag lämna honom. Med ett kök som var otänkbart att använda. Lyckligtvis hittade vi en bättre lägenhet senare. Kolla november.September 

Jag fick nya glasögon. Det är bara att inse, att jag håller på och blir äldre jag oxå. Jag gjorde även en resa till Helsingfors och träffade sonen och lillebror. September var vacker.
Oktober 

Resan med mamma till Kreta. Varmt och skönt väder. Vi fick de solvarma dagar vi längtat efter. 
Vi hade en minnesrik kväll här hemma med vandring, plättstekning, bastu vid en villa och mat med dessa sköna damer i familjen. November 

Sonen fick äntligen flytta till en egen lägenhet. Så i början av november körde jag, minstingen och dottern till Esbo. Sonen som redan då bor där hade fått hjälp med flyttlasset av de goda vänner han fått från Aalto universitet, så de hjälpte honom flytta från studiebostaden till den egna lägenheten och nu var det vår tur att fara och hjälpa honom. Vi var till Ikea i Esbo och hittade vad vi behövde. 

Vi gjöt bastugolv. Inventering på jobbet en helg. Lilla jul. Dags för vår julkransbindning. 
December 

Den mysiga månaden. Med julbak och julmys. 
Till sist önskar jag dig ett gott nytt år! Jag önskar att det nya året ger dig lycka och glädje!
Kanske vi kan alla försöka slappna av och sluta försöka vara så perfekta. Desto mer man kollar på foton på olika sociala medier, blir man som kvinna bara mer chockad och ledsen, när man ser hur förvriden och vulgär bilden är, och hur barn och ungdomar tror man ska se ut. Det är ingen som mår bra av sånt!

Och självklart viktigaste att det blir fred på jorden. Att hungrande får mat och  de som fryser värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar