3.5.23

Blåsigt

Veckan går snabbt eftersom det var ledig måndag.

Igårkväll var jag och Finn hos mamma och vi gick igenom fastighetsskatten. Finn och hennes katt Sigge kommer bättre överens. Finn försöker med sin mycket större vikt dra igång en lek, men Sigge sitter bara där och och oberörd ut.


Ikväll ska jag på besök till goda vänner i Vikarholmen. Hade tänkt cykla, men det räcker för idag att ha cyklat till jobbet. Det blåser förskräckligt kallt.

Ibland drömmer jag mig bort till något annat jobb. Och funderar på om jag skulle jobba med det jag älskar att göra. Vad sko det då vara? Jag funderar och funderar, men jag hittar aldrig nåt svar.

Ibland undrar jag om min hjärna blev så hjärntvättad som ung att jag aldrig tänkte tanken på att jobba..... det känns som att jag först nu har nått den åldern då jag borde börja studera. Jag borde vara typ 20 nu, för det är ju då man ska ha tankar som jag har nu....de fanns inte där då de borde ha funnits. 

Skulle jag börja studera nu, så skulle jag nog ha passerat femtio den dagen jag sko vara klar med studierna. Hur bra chans har man då, att hitta nytt jobb och börja från noll?

Det är många saker som man gick miste om. Jag klagar inte. För jag bodde på världens bästa plats. Men ibland övergår det mitt förstånd hur olika vi växer upp, beroende på var vi föds. Och vilka möjligheter man haft om man bott i en större stad.

På den tiden fanns det ingen som skjutsade en hit och dit om man ville dansa balett eller spela hockey....i en storstad hade man haft oändliga möjligheter att dansa balett eller träna vad du än ville. 

Jag har börjat lyssna på en bok. Och jag blir lite tagen av den. Så därför har jag dessa tankar idag... jag ska fara och låna den till biblioteket imorgon. Så får jag läsa den på svenska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar