14.5.23

Morsdag

Lördagen började jag dagen med Bodypump. Och fick äntligen tala med älsklingen. Nu är det inte många dagar tills han är hemma. Allt har gått bra hittills med seglingen och han har mått bra. Idag firar vi morsdag. Jag steg upp vid sju och åt morgonmål. Ut på promenad med Finn och sen började jag med brunchen som jag sko servera morsdagen till ära. Jag gjorde äggröra i ugn. Jag tror jag använde 19 ägg som jag vispade ihop med ca 6dl grädde och typ 1,5dl mjölk. Och lade in det i ugn tills det stelnade. Det blev en perfekt äggröra. Precis som på hotell.Sen lade jag 2 plåtar med bacon i ugnen. Croissanter som jag köpte på Lidl igår, lade jag in i ugnen med ost och skinka emellan. Sen lade jag sallad och gurka emellan när de var lite rostade.
Jag är tacksam över ett tips jag fick av min chef. När vi diskuterade morsdagen, kom han med detta tips. 


Att rada brödskivorna mellan ugnsgallret istället för att rosta dem i brödrosten. När man ska göra många var dethär ett otroligt bra tips. Jag hade endast vitt bröd. Och till dethär hade vi Nutella som vi bredde på. Som ni ser blev det mycket vetemjöl i brunchen. Så inte hälsosam alls. Jag inser nu när jag skriver att jag helt glömde bort att ha melon och andra frukter. Rackarns!

Jag bakade även en Blåbärspaj. Jättegod som alltid.
Jag fick presenter. Jag kände mig överväldigad. Jag ger nog hellre gåvor än tar emot. Yngste sonen gav mig ett kort och det stod såhär. Jag blev rörd. 

Om en halvtimme ska jag köra honom till tågstationen. Sen ska jag fara och träna en stund innan jag far och firar min mamma.

Morsdag 2022Inga kommentarer:

Skicka en kommentar