10.7.23

Somrigt Ytteresse

Silviakakan blev lyckad igår och en fin konfirmationsfest vi blev bjudna på.
Blev fotade i sommargrönskans Ytteresse.


Nog förstår man ju varför Ytteresse och Essebor inte vill flytta bort. För det är verkligen grönare och finare där. Det känns alltid så somrigt. Det är inte första gången jag får den känslan. Det är verkligen något speciellt där. 

Det doftar sommar som när man var liten och man får lite såndär känslan av Emil i Lönneberga natur, som det var när man var liten. Mamma är född och och uppvuxen i Ytteresse, men när hon gifte sig för sisådär 50år sen flyttade hon därifrån. Alltid när vi är där får hon en längtan att flytta tillbaka....

....vi fortsatte med ytterpanel på bastun under helgen och är nästan klara. Nu har jag ätit så mycket dåligt de senaste dagarna att jag borde bli hälsosammare. 

Idag har jag varit hos mamma på kaffe, eftersom hon bjöd in hennes syster och min kusin som bor granngården och kusinerna på besök från Luleå och Sattajärvi. 
Det är precis som förr när vi träffas, trots att det är sällan. Men det bara flyter på och vi känner varandra sen vi var små och trots att livet förändrats för alla, så är vi ändå precis som förr.

Vi promenerade till systers för att träffa på hundarna. Stannade till hos kusinen från jobbet, och där han och hans fru bor, är det verkligen härligt. De bor i en underbar oas.
Harmt att jag glömde fota dagen. 
När vi promenerade kom jag på, att visst är det lika fint precis där som i Ytteresse. Precis samma doft och samma grönska.

När jag kom hem fortsatte jag hjälpa älsklingen med bastun. Tidigare idag fotade jag Finn när han satt så stiligt i soffan. Precis som en old gentleman som sitter och dricker te.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar