6.12.23

đŸ‡«đŸ‡ź Finland đŸ‡«đŸ‡ź

Idag vaknade jag med nackspĂ€rr och huvudvĂ€rk. Tog Burana tre pĂ„ natten mot huvudvĂ€rk och Ă€ven nĂ€r vi steg upp. Vi Ă„t pancakes och bacon. Ofta Ă€lskar jag att Ă€ta detta, men just idag mĂ„dde jag inte alls bra. 

Lade mig ner och vila igen efter morgonmĂ„l och sen kĂ€ndes det bĂ€ttre. NackspĂ€rr fortfarande, men Ă€ndĂ„ inte huvudvĂ€rk. Vi var bjudna bort till goda vĂ€nner och jag ville baka "Banans bread", sĂ„ det gjorde jag. 

Vi blev bjudna pÄ pumpasoppa som förrÀtt.FĂ€rsk pasta med lax till middag och Banan bread med kaffet.

VÄrt Àlskade land Finland! MÄ vÄr Gud fortsÀtta skydda oss frÄn krig och fasa! Idag fyller Finland 106 Är.

Jag brukar tĂ€nka sĂ„ barnsligt att han beskyddar vĂ„rt land med Ă€nglar som stĂ„r hand i hand runt hela vĂ„rt land och skyddar oss. Och ovanför flyger Ă€nglar och och skyddar oss. 

Vi kan be samma bön som Kyösti Kallio bad 1939.

Himmelske Fader, se i nÄd till vÄrt folk. Du har skapat oss och Àlskar oss. Du ser, att vi Àr i största fara. DÀrför ber vi Dig; Herre hjÀlp oss i vÄr nöd och lÄt oss inte gÄ under. Ge oss nÄden att omvÀnda oss frÄn syndens och laglöshetens vÀgar, som leder vÄrt land till undergÄng.

Herre Jesus Kristus, utan Dig Àr vi maktlösa inför de förstörande krafterna, som svÀmmar över vÄrt folk och förgiftar det. DÀrför berömmer vi oss av din seger över ondskans andemakter, vilkas pÄverkan man varje dag ser i offentligheten i ord och bild. Herre du har pÄ Golgata kors övervunnit mörkrets makter. De mÄste ge vika Àven idag, eftersom vi upphöjer Ditt namn över dem. Detta tror vi pÄ, ty Du kan Àven i vÄr tid beskydda mÀnniskor för satanisk villfarelse. Herre förbarma Dig över oss!

HjĂ€lp oss genom Din Helige Ande att vi i vĂ„rt eget liv strida mot synden och vara stĂ„ndaktiga Ă€nda till slutet. Gör oss till ett tecken pĂ„ Din frigörande nĂ„d. Fyll oss med Din kĂ€rlek sĂ„ att vi hĂ„ller Dina bud. MĂ„ Din kĂ€rlek vara den kraft i oss, som övervinner mörkrets makter över vĂ„rt folk. Herre Jesus Kristus, allt förmĂ„r vi i Dig, det tror vi pĂ„. Förbarma Dig över oss. Amen.”


Och se hur hÀrligt Finland Àr, med en president som tror pÄ Gud, Niinistö:

"Gör det goda, strÀva efter rÀttvisa"
“Jesus gav oss budet att Ă€lska vĂ„r nĂ€sta som oss sjĂ€lva. Att se sin nĂ€sta i sina medmĂ€nniskor gĂ€ller alla mĂ€nniskor, inte bara dem som tillhör ens eget folk eller religion; vi ska acceptera olika mĂ€nniskor, oberoende av ras, hudfĂ€rg, samhĂ€llsposition, religion och kön”.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar