11.1.24

Tungt att andas

Jag hade en konstig dag igår, nåja de senaste tre veckorna har varit konstiga. Jag åkte till jobbet och började på och städade. Jag var glad att vara tillbaka. Svettades mer av att jobba än annars. Flunssan gör sånt med en. Men jag kände mig okej. Bara lite trött, och kanske lite stockad i bihålorna. Men jag mådde bra ändå.


Jag hade tungt att andas från första början dock, men tänkte att det går över och att det hör till. Men två timmar senare, när jag faktiskt satte mig ner vid datorn och tog emot varorna, kippade jag efter andan så djupt att jag blev yr och jag kände att jag inte fick tillräckligt syre hur mycket jag än försökte. 
Så jag blev lite rädd och ringde min boss. Han kom rusande tillsammans med min kära kusin och min lagerkompis. Jag tror att jag skrämde upp dem rejält när jag lite halvt i panik snyftade till att jag inte får tillräckligt luft och att det snurrade. Jag tror kanske jag var nära att börja hyperventilera eftersom jag inte kunde andas med näsan utan drog djupa andetag genom munnen. Jag kunde inte andas genom näsan för jag fick inte tillräckligt med syre och när jag andades genom munnen fick jag mer, men ändå inte tillräckligt.
De ansåg att jag borde fara till hvc och bli checkad. Jag kände att det var en bagatell som går över och att jag skulle bli okej när vi stod därute och frös när de ville att jag skulle ta frisk luft. När jag pratade kippade jag efter andan och min kusin sa han kör mig till hvc. Så jag försökte att inte prata så mycket. Min kusin hämtade ett munskydd innan vi gick in. Och efter lite frågor fick jag lägga mig i ett mindre isolerat rum. 

Sjuksköterskan satte några elektroder över min kropp som mäter hjärtat. Och pulsen från fingret. Tog blodtryck. Och allt såg bra ut såhär långt. Den underbara läkaren frågade olika saker, och han ville ta blodprov och hjärt-film. Jag har trots allt mina föräldrar som båda haft problem med hjärtat och blodpropp. Men det han var rädd för, var att jag på grund av covid kunde ha fått en propp i lungan. Astman, flygresan och flera andra faktorer. 
Lyckligtvis var allt okej. Och han sa att det är sviterna av Covid. Så jag blev tacksam! 

Nu ska jag vila resten av veckan. Jag missar flera saker. Spanskan igår till exempel. 
Jag vill verkligen komma igång igen. Cykla till jobbet, träna.... jag känner jag behöver det så fort jag är okej.

Just nu har jag huvudvärk. Men det är nog på grund av att jag bara ligger och äter dåligt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar