11.10.09

Lördag=Ikea Söndag=slappa

Igår var jag då hela dagen borta. Steg upp redan efter 5. Åkte till Abc-stationen, där bussen hämta oss halvsju. Framme vid Ikea runt öppningsdags och det var att sätta igång. Det är alltid så kul att gå där, men man borde verkligen vara 2 dar, eftersom man inte står ut så länge som man borde och till sist så bryr man sig inte i det man ska ha utan vill UUUUT!
Efter Ikea-sakerna lagts i tryggt förvar i bussen styrde vi kosan till Skopunten, som man nästan oxå kan kalla Höjdpunkten. Varje gång hittar man snygga och billiga skor där. Supernöjd med köpet. Efteråt en sväng in till Candyworld, men hade inte lust att plocka så mycket godis i korgen så det blev Djungelvrål och lite annat. På Candyworld har man verkligen satsat när man byggt nåt liknande som Hoplop, så det hördes hur kul barn hade det där:-)
Skulle ha snus, röda lacket nånting, men tyvärr så fanns det inte den varan där, men fick ett tips om att det finns nåt som heter Snusgrossisten. Travade iväg över en rondell, ett snabbt varv in till Rusta, trodde jag skulle få snus därifrån, men icke. Frågade vägen till Snusgrossisten och det var strax bakom hörnet. Det var nästan obehagligt att gå dit. Haparanda borde satsa mer i att ha det vackert runt Ikea-området. Nu verkar det som ett spökställe, eller skumt ställe.
Svettig som tusan, stampade jag iväg till köpcentret på finska sidan. Gick in i en affär och gick ut igen. Då var jag så trött så jag visste inte vad jag ville. Vätskebrist!
Satte mig ner med en kaffe och folk tittade kanske lite konstigt på mig där jag nästan slocknade i stolen. Hittade mamma och syrran på Gina Tricot, och köpte iallafall en snygg scarf och benvärmare.
Hemresan gick i slumrandets tecken. Jag somnade inte, men det var nära, för hela tiden kände jag hur huvet föll framåt och så knyckte jag till, la kudden tillrätta, försökte somna igen och knyckte till igen...nåja, så höll det på tills vi var hemma.
Somnade ganska fort efter att saker och ting fick sin plats....sitter just nu och tuggar på Djungelvrål....

Idag är det annars jättehalt. Flera bilar har (i vår by) kört i diken....svart is....

2 kommentarer: