10.2.09

Blodig jakt på olja

Den har funnits i miljontals år. Man har känt till den sedan antiken. När den letade sig in i motorer och maskiner blev vi beroende. Frågan är vad vi ska göra i morgon, när oljan slutar spruta ur marken.
Igår kolla jag på en dokumentär om Amerikas besatthet av olja och jag blev nog lite paff, att allting egentligen för de höga herrarna handlar om inget annat än att ha olja!


Politiken har alltid handlat om att USA ska ha tillgång till det, att hela tiden få in olja på löpande band.
När det varit krig har det handlat om olja, och istället har man hittat på andra orsaker till krig.
Oljeberoendet har gjort att militären och Bushregimen, försökte med all makt säkra tillgången på oljekällorna i Mellanöstern. Man frågar sig varför USA inte istället satsat på att minska oljeberoendet?

Vore det inte dags att alla länder i världen minskade på olja och istället koncentrerade sig för en miljövänligare värld?? Men, det är ju vi mänskor som ska ha det bekvämt och lyxigt, så vi bryr oss inte i dethär. Oljan används till så mycket att den börjar sina....vad händer den dan oljan tar slut?
Nå, det var iallafall intressant att titta på dokumentären....

Idag har jag inte ännu gjort nånting....så nu borde jag ta i och städa...
Igår var jag faktist och jobbade, men på talko, och troligtvis far jag ikväll oxå. Min bror bygger hus och nu har de kommit till det skedet att vägarna ska spacklas och slipas. Så jag hjälpte till med att slipa väggarna med sandpapper. Man ser ut som en snögubbe efteråt, med allt damm som kommer på en. Ikväll ska det göras samma sak.
Vilket vackert väder idag! Solen skiner och det är vitt överallt!:-D