25.3.10

Våren kommer....:)


Och med den kommer alla kvinnors högsta önskan, att gå ner i vikt. En del bara några kilon, andra flera kilon. Det är nåt speciellt med dethär när våren kommer. Då vill man göra sig fräsch inför sommaren. Man vill inte ha en hängande mage och man vill se fräsch och hurtig ut. Men, som alltid när man ger sig ut på jakten efter den perfekta kroppen, så går det upp och ner....
Så, jag har titta runt lite efter motivation....och hamnade på iFORM:s sida...
Att bränna kalorier snabbt är ju det man vill:

MORGON: Börja alltid morgonen med att dricka ett stort glas med vatten, det ger en kick till förbränningen.
Grönt te borde man dricka under dagens lopp, teet stödjer din viktminskning både genom att öka förbränningen och får kroppen att föredra fett som energikälla.

DAGTID: Till lunch ska det finnas proteiner på tallriken. Det finns ingen annan faktor som har så stor inverkan på ämnesomsättningen som de från kött, fisk(sej, rödspätta) och fågel (kalkon, kyckling). Så vill man verkligen sätta fart på ämnesomsättningen ska man absolut inte undvika dessa proteinkällor.

KVÄLL: Använder man t.ex chili, ingefära, pepparrot och senap kan det öka ämnesomsättningen så dessa kryddor ökar förbränningen. Jag går och småfryser alltför ofta, men egentligen borde man vara nöjd åt det, eftersom det sägs oxå att man då förbränner fler kalorier:)
Se till att sova 7 timmar/natt eftersom sömnbrist kan hämma förbränningen.

Torsdag....

Sitter här medan 6-åringen ligger här brevid och vilar. Hans tur att ha en släng av denhär febern nu. Har tittat ännu en gång igenom olika utbildningar och blev ännu en gång halvtokig när jag inte vet vad jag vill! Sablar! Gamla tanten och vet inte vad man vill! Grr! Det är förskräckligt! Undrar, andra som väljer yrken, är det nåt de verkligen brinner för, det de studerar till? Ibland känns det ju som om jag är ensammast i hela världen med att inte veta vad jag vill! Suck!
Jag borde nog bli bloggare på heltid:) men då borde man ju få bra betalt för det:)
En Biltema affär har annars öppnats här i nejden. Det är ju super! Vi har alltid varit tvungna att beställa från den affären om det är nåt vi behövt. Min lillebror har varit med och hjälpt till när den hallen byggts....

Igår var jag på Zumba, och riktigt roliga danssteg. Instruktören satte på sig nån slags magdans-sjal full med guldklingande smycken när vi körde en magdanslåt och det klingade precis som när man ser magdansarna. Det gav ju en extra kick att verkligen shejka loss magen. Efte det passet drog jag mig igenom Bodypump, denna gång ett nytt program och det var helt okej det oxå. Ska snart igen testa Bodycombat. Längesen, men det sägs att det kommande programmet är så kul, så jag måste ju bara testa då!
Det är lite så, har man en gång lärt sig Bodycombat uttrycken så klarar man det alltid.
Jab, cross, kick, hook mfl
Nu har jag även ändrat om mitt gymkort. Från att ha haft ett kort var jag kan köra 2 pass i veckan, har jag nu möjlighet att köra hur många jag vill och endast 3 euro mer i månaden. Att jag inte kom på det före, att det kostade nästan samma sak....
Borde ju alltid köra mig igenom 2 pass när jag väl är i stan!
Det jag saknar är flera förmiddagspass....