13.12.15

Resor

Min bror har varit på arbetsresa till Korea. Han postade några flygfoton så det gjorde att jag tittade igenom mina foton. 
Här kommer några av mina upp-i-luften foton.


















Lucia

Mina julkänslor har fått sig en liten törn igen. Jag börjar inser att det inte finns rum eller tid för någon jul. Idag tände vi tredje ljuset i advent. Det gör mig nästan ledsen. Det känns ju som igår när folk talade om hur tidigt affärer börjar julpynta. För mig känns det bra att det börjas i tid. Det går ju så fort ändå. 

Eget foto från Macy's

Christmas in New York


De första julklapparna har jag iallafall köpt.
Jag köper aldrig överdrivet med julklappar, det blir mest småsaker och nu är barnen så stora att leksakernas tid är förbi. Det blir mera av de mjuka paketen.

Nästa helg ser jag framemot. Den helgen går i julens tecken. Skoljulfest på lördag och pizzakväll i julens tecken på fredag.

6.12.15

Glögg 2015

Julfesten i fredags gick lungt till. Julmaten var underbar! Skinka och allt vad det innebär. Känslan efteråt, inte riktigt så underbar, när man ätit så mycket att magen var sprängfylld. 
Efterrätten ville inte ner fast hjärnan sa ja. 
De flesta orkade inte helt enkelt.


Dessa vackra vinglas från Danmark har älsklingen fått. Passade på och fotade hemma medan jag var igång med kameran.



Det fanns två sångarbröder med på julfesten, som alltid ser till att det inte blir för tyst. Så det sjungs en hel del.
En av dem hade satt ihop ett litet sånghäfte blandat med vitsar.
Här är en story.

Holiday Fruitcake recipe 

You'll need the following:

1 cup of water 
1 cup of sugar 
4 large brown eggs 
2 cups of dried fruit 
1 teaspoon of salt 
1 cup of brown sugar 
Lemon juice 
1 cup of nuts 
1 bottle of whiskey. 

Sample the whiskey to check for quality.

Take a large bowl. Check the whiskey again. To be sure it's the highest quality, pour one level cup and drink. Repeat. Turn on the electric mixer, beat one cup of butter in a large fluffy bowl. Add one teaspoon of sugar and beat again.

Make sure the whiskey is still okay. Cry another tup. Turn off the mixer. Beat two leggs and add to the bowl and chuck in the cup of dried fruit. Mix on the tuner. If the fired druit gets stuck in the beaterers, pry it loose with a drewscriver.

Sample the whiskey to check for tonsisticity. Next, sift two cups of salt. Or something. Who cares? Check the whiskey. Now sift the lemon juice and strain your nuts. Add one table. Spoon. Of sugar or something. Whatever you can find.

Grease the oven. Turn the cake tin to 350 degrees. Don't forget to beat off the turner. Throw the bowl out of the window. Check the whiskey again and go to bed. 

Burk vi fick till julklapp, från jobbet, fylld med choklad. Ja och dessutom ett presentkort.


Nu har vi för typ fjärde året i rad köpt Loimu glögg. Iignell & piispanen. Mest pga att flaskorna ser så fina ut. 


Julstjärnorna har jag satt upp idag. De börjar bli så dåliga att jag borde köpa nytt. 


Lite annat jag satte på hyllan...


Ursäktar den lilla röra mitt inlägg blev idag. Hursomhelst ska vi nu äta Thanksgiving-dinner blandat med självständighetsmiddag. Kalkon med sötpotatis mm

3.12.15

Lite julledigt...

Ikväll var det dags att köra 96:an av Bodypump på StudioZ. Den var riktigt bra, men kändes kanske lite lättare. 

På jobbet går det väl framåt även om det känns som att man stampar på stället. Övertid blir det då och då.

Jag skulle vilja ha lediga dagar före jul, men det ser ut som att det får vänta till sommaren. Jag skulle gärna ha några dar så att jag får känna mig riktigt hemma-fruig, som min egen mamma, som alltid bakade, donade och bonade före jul.


Ja, det gör hon ju fortfarande. Hon har så mysigt julpyntat, alltid, goda limpor mm. Jag vill verkligen göra det lika. Jag vill ha ett rent fint julstädat, glänsande hem och frysen full med bakverk.


Nu ska jag leta efter sömnen. Imorgonkväll blir det en liten julfest i stan, så för att hållas vaken lite längre än vanligt, borde denna kärring sova lite mera. 


1.12.15

December

Julen närmar sig minsann. Nu har vi ju December. Vädret är riktigt bedrövligt. Det blåser, och regnar och det gör att det känns så kallt.
Men skönt att man får ligga inne i värmen, under en filt. 

Mina favoriter till julmusik ska jag bjuda på December-månaden till ära.







29.11.15

Jakten på den perfekta julgranen...

...har börjat.


En otroligt härlig vintermorgon med frusen mark och det knastrar härligt under skorna när man går i skogen.
Jag tittade lite runt för att hitta den perfekta julgranen, hittade två fina, men kanske lite för höga. 
Ja, sen så såg mitt öga andra fröjdfulla fina saker. T.ex en svamp som byggt bo in i ett träd. Det var ganska sött och lite andra saker.







27.11.15

Thanksgiving

Imorgon är det lillajul och igår var det ju Thanksgiving. Skulle jag i rätt tid ha lagt märke till, att det finns hela turkeys i frysdiskarna skulle jag ha överraskat min kära amerikan och köpt en. De måste ju ha vägt typ 6-7kg. Nästa år kanske. Jag köpte iallafall en mindre bit kalkonfilé.


Jag bakade för några dagar sedan, en dadelkaka och det är nog den godaste dadelkaka jag ätit. Hittade konstigt nog receptet på Snellmans hemsida, trots att den inte innehåller kött. 

DADELKAKA

Drömmer du om dadelkaka? Gör slag i saken. Herr Snellmans recept, varsågod! 

Detta behöver du: 

pkt dadlar (250 g)

dl vatten

dl socker

200 g smör

2 ägg

tsk soda

tsk bakpulver

3 1⁄2 dl vetemjöl

tsk vaniljsocker

Gör såhär: 

Koka sockret och dadlarna i vattnet tills dadlarna är mjuka. Om du vill ha mindre dadelbitar kan du använda stavmixern. Tillsätt smöret och låt svalna en stund. Tillsätt resten av ingedienserna och rör till en jämn smet. Grädda i 175 grader i ca 50 minuter.


Sen åt jag idag, på jobbet, den godaste risgrynsgröt jag nånsin ätit. Och den hade Endivo kokat. Den var så oerhört krämig och god och sedan att äta den med den goda plommonkrämen på. 
Ja oj så underbart gott!

Ikväll blev det tortillas hemma. Och dadelkaka till efterrätt.