6.12.15

Glögg 2015

Julfesten i fredags gick lungt till. Julmaten var underbar! Skinka och allt vad det innebär. Känslan efteråt, inte riktigt så underbar, när man ätit så mycket att magen var sprängfylld. 
Efterrätten ville inte ner fast hjärnan sa ja. 
De flesta orkade inte helt enkelt.


Dessa vackra vinglas från Danmark har älsklingen fått. Passade på och fotade hemma medan jag var igång med kameran.



Det fanns två sångarbröder med på julfesten, som alltid ser till att det inte blir för tyst. Så det sjungs en hel del.
En av dem hade satt ihop ett litet sånghäfte blandat med vitsar.
Här är en story.

Holiday Fruitcake recipe 

You'll need the following:

1 cup of water 
1 cup of sugar 
4 large brown eggs 
2 cups of dried fruit 
1 teaspoon of salt 
1 cup of brown sugar 
Lemon juice 
1 cup of nuts 
1 bottle of whiskey. 

Sample the whiskey to check for quality.

Take a large bowl. Check the whiskey again. To be sure it's the highest quality, pour one level cup and drink. Repeat. Turn on the electric mixer, beat one cup of butter in a large fluffy bowl. Add one teaspoon of sugar and beat again.

Make sure the whiskey is still okay. Cry another tup. Turn off the mixer. Beat two leggs and add to the bowl and chuck in the cup of dried fruit. Mix on the tuner. If the fired druit gets stuck in the beaterers, pry it loose with a drewscriver.

Sample the whiskey to check for tonsisticity. Next, sift two cups of salt. Or something. Who cares? Check the whiskey. Now sift the lemon juice and strain your nuts. Add one table. Spoon. Of sugar or something. Whatever you can find.

Grease the oven. Turn the cake tin to 350 degrees. Don't forget to beat off the turner. Throw the bowl out of the window. Check the whiskey again and go to bed. 

Burk vi fick till julklapp, från jobbet, fylld med choklad. Ja och dessutom ett presentkort.


Nu har vi för typ fjärde året i rad köpt Loimu glögg. Iignell & piispanen. Mest pga att flaskorna ser så fina ut. 


Julstjärnorna har jag satt upp idag. De börjar bli så dåliga att jag borde köpa nytt. 


Lite annat jag satte på hyllan...


Ursäktar den lilla röra mitt inlägg blev idag. Hursomhelst ska vi nu äta Thanksgiving-dinner blandat med självständighetsmiddag. Kalkon med sötpotatis mm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar