18.5.13

Terjärv i mitt hjärta, birdwatching

Just nu! Rösta på dessa raringar,  Myysigt Island! Belgien så härligt! Sveriges Robin!! Wau Robin!!:)  I Eurovision 2013.
Lördagmorgon. Vaknade till solsken. Ännu en varm dag med full sommarvärme väntade. Vi har ju varmare än i Palma. Samling klockan fem i Ytteresse, på Kjellmans parkering. Bara några meter bort låg min syster och hennes familj och sov lungt. Jag borde ha knackat på deras dörr när vi kom hem, men de sov säkert då oxå:)

Fågelskådning i Terjärv var det idag i min kalender. Med tonåringarna och ett gäng som oxå anmält sig. Vi trängde ihop oss i bilar, vi var elva stycken anmälda. Min bild av Terjärv är förevigt ändrad. Malin, den lilla rara tösen flyttade ju dit för några månader sen. Hon gjorde ett gott val! Visst har jag varit i Terjärv förut, men då har fokus varit att sitta i en ishall och man har inte sett den sköna naturen under all snö. Jag konstaterade att Tervjärv är ett paradis på jorden.
Lyckliga ni som bor där!

Vi hittade 50 fågelarter. Jag hittade nog inte ens en. Men Mr. Kanckos har alla fåglar och fågelljud på det klara. Vi körde omkring i Terjärv och stannade till vid sjöar och åkrar. Kanske  min hjärna kan lära några fågelljud iallafall. Storspov och göken, kan jag och de fågelljuden gillar jag. På hemvägen såg vi en stor örn flyga över bron mellan Katternö och Bergö. Den var mäktig! Klockan 9 åkte vi hemåt och sängen väntade. Med bara 2 timmars sömn före. Så jag sov 2 timmar till.

Steg upp vid tolv och då var det typ +40 i solsken, och vi cyklade till stan, tonåringarna och jag, dottern rullskrinnade. Vi tänkte ta ett dopp på Gamla hamn. Men sist och slutligen vågade vi inte. Eller inga andra simmade, så vi fegade ur.
Vi satt en stund och dottern skulle iväg på andra uppdrag så de cyklade hem och jag gick hem. Svetten rann men jag njöt ändå.


Foton från Terjärv:


CITRONFJÄRILEN PARKERADE BREVID OSS UNDER KAFFERASTENIMORGON blir det vandring från Bäckby, häng med!