16.4.09

Det händer en hel del...

..hittade en massa saker om studsmattorna...5000 barn skadades 2006 i Sverige, och hur många fler har inte studsmattorna idag? Vanligast är skador på fotled, fot, fingrar, underarmar och handled, men även nack- och huvudskador förekommer.

Att hoppa på studsmatta är farligare än att färdas i trafiken. Risken för skador, särskilt hos barn och ung­domar, är flera gånger högre, visar ny studie.

Skador av studsmattor har ökat med 1 000 procent.

Axel bryter fingret...
http://www.jesper.nu/filmer/olyckor/5756-Axel_12_ar_hoppar_studsmatta/

Okej, en ny Paul Potts...i kvinnlig skepnad..

Susan Boyle:
http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Paul Potts första framträdande på 2007 som gjorde honom berömd över hela världen:
http://www.youtube.com/watch?v=bEo5bjnJViA

Torsdag


Usch, kallt idag, även om solen kikar fram....väntar på vårvärmen, den skulle vara så välkommen! Igårkväll var jag och simma med min mamma och vi simmade länge. Man märker bra när man har simmat en längre tid, när man kommer upp ur vattnet så är benen stela och ömma. Ikväll blir det pump, ifall jag ryms med på listan. Det är nog att ta tag i träningen nu och sluta slappa!
Just gjorde jag en sak som jag inte så ofta gör. Jag tryckte av telefonen mitt i ett samtal, muhahaha....det var en dam som ringde från ett telefonbolag, vi har våra telefon-anslutningar i ett annat bolag. Nåja, hon presenterade sig och fråga om jag var upptagen, men jag sa bara, nääe...då börja hon då genast pladdra, som de brukar göra, snabbt och utan att andas mellan orden. Men ja sa ändå nästan med detsamma att jag inte är intresserad, det hörde hon inte på, hon fortsatte som om jag inte sagt nåt.
Så jag trycket på röda luren, så att samtalet bröts...hehe...
Senare idag har vi igen varit till Akuten. Fick hämta 10-åringen från skolan eftersom han hade så huvudvärk och mådde dåligt. Det visste vi att han kunde få, från nacken, eftersom det ännu är spänt där. Men det som gjorde mig orolig, var att han sa att benen inte riktit orkade med....att de var trötta och att det kändes som träningsvärk. De hade påmint oss redan tidigare att börjar han känna att det domnar i benen eller armarna ska vi komma tillbaka. Så jag blev ju lite orolig när han sa han hade trötta ben. Så jag ringde igen till polikliniken och man ville att vi skulle komma pånytt till akuten och visa opp honom. Läkaren, eller kirurg, tror jag han är, kollade reflexerna i benen, men allt var okej...pust...han kände oxå ner i ryggen och där var han lite spänd och ännu jättespänd i nacken....men vi fick åka hem tillbaks och nu hoppas jag att vi inte behöver åka fler gånger....
Nu när jag är arbetslös, funderar jag ju lite över på vad jag vill göra, om jag ska utbilda mig eller....och vet ni vad...jag har alltid sagt att jag far inte på skobänken igen...men
Jag vill bli ambulanschaufför!! Det skulle vara så spännnande...