25.11.16

Olycka

Idag har vi haft en olycka. Dottern var på väg från jobbet och nästan hemma när hon skulle över skyddsvägen körde en bil på henne så att hon flög av cykeln.

Själv var jag bara sekunder från platsen på väg hem. En gentleman hade satt sig ned med henne och lagt is på den stora bulan som genast slagit upp vid sidan om hennes högra öga.

När jag kom till platsen blev jag förvånad över hur stor bulan var. Typ 2cm utstående rektangulär bula. Det är lite overkligt när man ser hur det inre reagerar vid slag.

Vi åkte till akuten och vi satt där ca 2 timmar som man vanligtvis gör. Läkaren kollade reflexer mm och konstaterade att allt verkade fungera. Men om det skulle bli sämre behövs röntgenbilder. 

Hon mår bra och det är tacksamt. Men hon kommer att ha svårt när ögat blir blå. Redan nu har blånaden spridit sig under ögat och på ögonlocket. 

Damen som körde på henne blev riktigt riktigt ledsen. Det var nog skönt för henne när vi fick tala om för henne att allt verkar vara bra. Jag hoppas hon sover bra inatt trots den omtumlande händelsen.

Ska väcka dottern några gånger inatt bara för att kolla att det inte är hjärnskakning...