6.10.22

Plataniás

Tåget från Bennäs avgick igår halvfyra. Så vid halvtvå slutade jag jobbet och for hem. 

Vi kom fram till flygplatsen vid halvåtta, åt skräpmat och sen gick vi de några metrarna till Scandics Airport hotell. Och eftersom vi hade så tidig väckning behövde vi vila. 

3:30 imorse. Torsdag. Ringde väckarklockan. Vi hade sovit några timmar. Men jag sov nog oroligt eftersom jag hade en mardröm om hur svårt det var att ta sig till rätt terminal på flygplatsen. Och vi var så sena!! I drömmen tog vi en buss som sko kör oss till flygplatsen, men den körde oss till fel ställe...när jag vaknade kändes det som att vi kämpat länge i drömmen.

Lite trötta

Vi åt morgonmål klockan fyra. Och sen gick vi över till flygplatsen. Helsingfors-Vanda flygplats blir bara finare varje gång. 

Klickan 6:50 eller nåt lyfte vi med Jet time mot Chania. Och vi kom fram 11:25...25 minuter senare än det var tänkt. Det var nervöst att landa!!! Ni vet detdär motorljudet, när man håller på och landar, man känner att snart är vi på marken....nåjaa! 

Mitt i det, så känner jag att vi börjar lyfta istället för att landa!! Huh...det var första gången jag varit med om nåt sånt. Och jag är verkligen lika nervös alltid, vid stigning och landning. Och självklart blev jag nervös!

Nåja, flygvärdinnan meddelade i högtalarna  att det var för mycket vind för att landa och att det händer ibland. Inget att oroa sig för. Flygkapten tog planet på en runda för att försöka igen. Han meddelade att när han försökte landa, kom han in för fort, om jag fattade rätt.

Det var stora moln på denna låga höjd vi flög på och förstås orsakade detta turbulens...och man hörde folk i flygplanet drog efter andan vid ett tillfälle. 

Men de flesta verkade ändå lugna. Och mamma satt helt lugnt och tittade ut genom fönstret och jag satt och vred och knöt mina händer nervöst hela tiden, mina ben darrade när jag spände dem mycket...vet inte om jag försökte styra min rädsla eller flyget...och jag bad till Gud att vara med oss....

...andra försöket gick bra och vi landade och då mittiallt hörde jag hur folk pustade ut och jag insåg att jag var inte alls den enda som var nervös. Och självklart blev det applåder. Och min mamma hade varit lika nervös som jag. Hon var bra på att dölja det. Men hon sa när vi landade att hon nästan tappade ett par tårar.

Vi tog bussen till hotellet vid havet. Och åt en sen lunch. Omelett och pancakes. Sen gick vi in och ut från olika butiker. Tittade bara. Det var inte så varmt, men vi försökte ligga i solen tillsammans med molnen. Det blev inte länge. 

Vi promenerade istället. Nån timme senare  kom vi upp till en restaurang, Agioklima. Där åt vi middag....lamm... och det var gott.

Nu blir det sovdags! Men här är dagens foton:

Älskade kaffe!









Agioklima

Dessa blommor föll ur trädet var vi
satt och väntade på middagen 

Vi blev bjudna på efterrätt med Raki. 
Hade glömt det att grekiska restaurangerna
alltid bjuder på det efter middagen. 
Raki eller Ouzo...det går inte att dricka!




Utsikt från balkongen