18.7.22

Florida

Nu sitter jag och vilar en stund före dagens början. Nån handlar bagels mm, som vi ska äta till frukost. Jag tvättar mina kläder eftersom shampoo flaskan läckt i flyget. Händer alltid att nåt läcker hur man än försöker. 

I flyget




Nuförtiden trycker man bara på en knapp när man vill få fönstret mörkare, eller helt mörk. Helt otroligt vad smarta tings det finns.



Igår landade vi i Orlando, körde till Ponte Vedra Beach där hans moster bor med hennes man på ett underbart ställe han byggt upp. De köpte stället för ca 30 år sen när det knappt fanns nånting där, och nu, skulle stället vara hur dyrt som helst. Väldigt fint ställe! Det han byggt upp är så fint!! Dessa två är några av de härligaste, mest ödmjuka, vänliga och kärleksfulla mänskor jag nånsin träffat. 

Första gången jag träffade dem var på min svägerskas bröllop och redan där insåg jag hur enormt ödmjuka dessa två var. Sen att de kom för nästan exakt tre år sen till vårt bröllop, betydde så mycket för oss. Vi firar 3års bröllopsdag i övermorgon. Inte alls dåligt att få fira den här i Florida med mänskor som vi älskar.


Tåget till Helsingfors gick bra. Vi steg av i Böle och älsklingen, som inte fick nån tid till frisör hemma, fick en tid på en barber shop i Böle. Efter det tog vi tåg till flygplatsen. 

När jag såg kön till security check, blev jag nervös, men insåg att vi hade gott om tid. Kön såg ut att vara tre timmar lång, men i själva verket tog det bara en timme.

Vi landade i Oslo, åt den sämsta måltiden nånsin på Scandic airport hotell som kostade 25e/person. 
Frukosten var helt okej, men inte så bra som hemma. Vi har suveränt bra mat i Finland.

Vi hann inte se nåt av Oslo, flyget till Orlando Florida for 11:45. Så här landade vi då igår och körde till Ponte Vedra. Där sov vi en natt. Nästa gång måste vi spendera minst en vecka där. 



Det finns nåt som heter "Intercoastal" och de bor alldeles invid den. Jag ids inte förklara det, så ni får läsa.


Efter att vi blev bjudna på frukost, traditionellt på en söndagmorgon, Blueberry pancakes körde vi till Palm Beach International airport för att hämta älsklingens syster och hennes son som kom från Maui. 

Jag mådde inte alls bra, så jag var inte till så stor glädje. Mitt huvud var tungt och jag kunde inte äta. Det var troligtvis en blandning av för lite sömn, trycket i flyget, hormoner, att ha ätit dåligt under resan. Men jag sov under bilturen till flygplatsen, så några timmar senare mådde jag bra och kunde äta en egg muffin och kaffe från Dunkin' donuts.

När vi hämtat systern och hennes son Henry körde vi till älsklingens pappa som då fyller 90 imorgon. Vi tänkte ut en överraskningsplan hur vi sko göra. 

Så unge Henry knackade på och sa nåt om att han rymt iväg hemifrån och ville sova där. Det hela blev väldigt kul😁

Igåkväll satt vi hos dem i Hobe Sound och vi beställde pizza till middag. Jag behöver väl inte säga att storleken på pizza här, är större än hemma. 2 pizzor på sex personer och ändå leftovers😮 Jag gissar att storleken på en pizza här, är som tre hemma.

Nu ska vi snart hämta yngsta systern från flygplatsen oxå. Sen kommer även mostern och hennes man hit idag från Ponte Vedra Och imorgon blir det stort kalas😍❤