25.12.22

Juldagen

Vi hade en väldigt mysig julafton❤
Vi lade skinka i ugnen vid 6 på morgonen. Sen tog jag Finn på en promenad. 

Gjorde kaffe och åt morgonmål, men gick och lade mig en stund. Vid 11 började jag duka vårt middagsbord. Skalade potatisar och ställde till allt jag kunde. Vi sko ha julmiddag klockan 18.

Detta foto från 2020


Strax före 14 körde vi till Församlingscentret. Vi hämtade även den äldre damen som har sin villa nära oss. Andra året i rad som vi är där tillsammans och firar "Gemensam Jul". Där bjuds man på risgrynsgröt, nån håller lekar och prästen höll andakt. De flesta som kommer dit är de som känner sig kanske ensamma eller bara vill vara tillsammans med andra på julafton. 

En härlig dam, kom även detta år, som jag träffade även förra året. Sen träffade jag en ny dam som var så tacksam för att församlingen ordnar detta tillfälle. Då blir jag så erhört tacksam och rörd att se vad det betyder för dem att de har ett ställe att komma till och fira julafton. 



Vid femtiden var vi hemma. Då kokade jag potatis och skinkan blev precis klar. Stekte brysselkål i vitlök och persilja. Värmde upp morot och kålrotslåda. Och lade köttbullar i ugn. Helt traditionellt. 

Vi åt middagen och delade julklapparna. Jag hade köpt en bättre julklapp åt alla. Samma sak i fem paket. Och jag var så lycklig att se hur glada de alla blev😁

Jag fick flera julklappar. Men en sak som jag, vi har väldigt stor nytta av är en högtalare till tv:n. Nu kommer jag nog att dansa framför tv:n när ingen ser. 



Älsklingen som började känna av flunssa igår, har idag feber. Imorse vaknade jag med migränlik huvudvärk. Jag tog en Burana, gick och lade mig spyfärdig som jag alltid blir vid den sortens huvudvärk. Jag kokade kaffe innan och gjorde morgonmål, men jag tog en tugga och fick gå och lägga mig. En timme senare mådde jag bättre och fick i mig morgonmål. 

Resten av dagen har vi bara legat i soffan och tittat på film. Nån promenad med Finn däremellan.