28.12.08

Skrinnat

IDAG har det varit en stor dag för mig! Jag har nämligen skrinnat! Jag ringde min lillebror och frågade om han hade några gamla skidskor och det hade han på vinden. Så jag drog iväg med barnen ut på is och där satte vi oss ner och la på oss skridskor. Jag har inte skrinnat sen jag var liten, kanske när jag gick i sexan eller nåt....kommer int ihåg...så det var nog lite spännande.
Jag kommer int ihåg att skrinnarna är sådär svåra att få på sig, trånga och man ska kämpa för att få in en fot. Tänkte lite på "Askungen", så där måste det ju ha känts för hennes halvsyster som hade för stor fot, när hon skulle tränga in sin stora fot i glasskon. Men efter att ha kämpat lite och lossnat lite till på skosnören så fick jag skrinnarna på.
Först kändes det lite farligt, men efter en stund tyckte jag själv att jag var så bra så!:-)
Jag föll ju inte heller en enda gång:-) Isen var blank och fin här runt knuten och det var många grannar som hade tagit sig ut där idag. Jag märkte nu hur bra min 9-åring som spelar hockey skrinnar, man blir nog lite avundsjuk! När vi skrinnat klart så nog var det skönt att sätta på sig skorna igen! Man får ganska sjuka fötter att ha skrinnarna på.

Nog är det konstigt att tänka att det är söndag och jag tror inte att jag är ensam om det!
Så Gävlebocken har brunnit ner igen. Min bror och hans fru är där nu under jul och nyår, så jag undrar om de fick se den brinna:-) Det måste ju vara en syn det om den är 13 meter hög.

Har annars föjlt med "Bonde söker fru", och man tror ju nog att vissa ska fortsätta vara tillsammans, men nu är det väl bara ett par som faktiskt hittade rätt. T.ex Hanna som var så kär och så blev det inte alls som hon tänkt sig. Och Per, jag tror nog inte han skulle ha stått länge ut med hon, Åsa hette hon väl? Det var väl bara Emma och Magnus som hittade rätt. De var nog rätt lyckliga!

Nu när "Idols" och "Bonde söker fru" är över, så har då "Körslaget" startat, oxå på finsk tv. Kollade igår på svenskarnas, men det är inte direkt en favorit bland dessa serier.
Det är nog att vänta på "Melodifestivalen" nu.:-) som börjar i februari. Svenskarna kan verkligen sjunga, så det är roligt att följa med sånt.

Hockeyträningarna är igång igen och just nu är min 9-åring i ishallen!