21.9.24

Tyky dag

I torsdags hade vi Tyky dag på jobbet. Så vi åkte buss till Villa Elba och hade olika aktiviteter vi kunnat välja mellan några dagar innan. Paddling hade jag kryssat i. Andra valde bågskytte, ganska många valde det roliga Kaosspelet, några cyklade och resten valde promenad till en fyr var det sägs spöka.

Vi började med kaffe och smörgås. Sen hade vår VD en kort föreläsning. Denna dag handlade om vad vi kan göra, för att göra allt mera miljövänligt. Efter honom hade Gustav från Sverige en föreläsning. Han hade tidigare varit med i Greenpeace. Så han har verkligen kämpat för miljön och varit en sann aktivist. 



Sålänge vi gör lyx-yachter så gör vi ju inget som är bra för miljön. Det är den sura verkligheten. Yachter är till för miljonärer, biljonärer, att kunna njuta av det vi tillverkar för dem. Men vi kan göra det bättre än vi gör. Och det var väldigt intressant att se hur man kan återanvända kolfiber och det gjorde mig verkligen glad. Så jag hoppas att det går vägen!

Men vi ska inte döma någon.  Medan miljonären njuter ute på havet tar vi flyget till något varmt land för att solbada. Så vi är alla skyldiga till miljöbrotten, vi gör varje dag. 




Vi fick god lunch efter föreläsningarna. Kyckling och ris. Till efterrätt en riktigt god äppelpaj med grädde. Efter det blev det dags för paddling för mig och sju andra. Medan jag väntade på de andra stod jag och tittade på, när Petter, en från jobbet kastade med sitt kastspö. Detär något som verkligen intresserar mig. Vilka slantar han hade! Nån dag inom en snar framtid, ska jag också stå med ett bra kastspö och ha lika fina slantar och stå där vid min brygga och fiska. Det är en dröm jag har. Att lära mig fiska. Det är så avslappnande och på samma gång spännande. 

Vi paddlade iväg med fyra kajaker, två i varje, plus ledare. Det blåste ganska friskt. Så när vi började paddla hade vi medvind och vågorna skvalpade lite huller om buller. Det gick snabbt, även om det var lite svårt att styra kajaken. Vi paddlade till holmen Brudskär och paddlade runt den, via Mustakari. Det var en fin rutt. 



När vi kom tillbaka, hade vi lite extra tid och vi tog en kort promenad längs med leden. Sen blev det kaffe, men jag var ännu så mätt sedan lunchen att jag inte fick ner något. 

Bussen hem vid tre och när vi var tillbaka på jobbet, lyfte vi in varorna som lämnats vid dörren. Sen cyklade jag hem. 

Igårkväll städade jag så fint här. Det känns riktigt bra att ha fått bort allt skräp som legat fram. Snart ska jag fara på Mini pilates ball workout. Just nu är jag livrädd alla flunssor som är överallt. Jag blev bränd av min senaste resa till USA, när jag kom fram dit och fick Covid. Och jag inbillar mig nu hela tiden eller tycker mig känn mig lite sjuk....min nacke och rygg har gjort ont i några dagar. 

Resan till Kroatien sker nästa fredag.  Och jag ber om att jag ska få vara frisk, så jag orkar med alla aktiviteter som vandring, paddling mm. 



Denna resa har jag väntat på i månader. Man kan ju inte ha så otur och bli sjuk. Ja, det är verkligen en skräck jag känner.