25.4.09

Lörda, vilken hääärli daaaa...

Idag har det verkligen varit vår i luften. Redan från morgon åkte jag med mamma till en plantskola i en grannkommun. Det var redan varmt från morgon och det kändes riktigt rätt att åka dit. Tittade oss omkring bland alla de många buskar som fanns. Jag hittade svart Aronia, som jag köpte 2 knipper (20st) av, till en häck utmed vägen. Den har vita blommor, och svarta, ätbara! bär. Nå, det räckte ju inte med 2 knippen, så vi köpte 2 till, senare på dagen.Sen fick man då plocka en väska, 10 plantor för 15euro. Det jag var ute efter, var stenpartiväxter, så det hittade jag då. Namnen på dem kan jag inte. Jag är absolut ingen trädgårdsmästare:-) Efter att vi betalt, så bjöd de på kaffe och hallongrottor. Vi satt där ute på en liten terass, och njöt av värmen. Det var underbart!
Vi körde vidare in till stan och svängde in till Prismas trädgårdsbutik oxå. Där hittade vi riktigt billig "Clematis" som brukar vara så dyra, 4.90st. Köpte oxå 3st, Queen Elisabeth rosbuskar.Sen köpte jag oxå 10st violer.
Efter Prisma, körde vi då vidare till stans berömda trädgård. Vi tittade oss lite omkring, köpte bara några lökar, gladioler, som jag planterade här inne. Då kanske det tar fortare för dem att börja gro, sa min mamma:-) Idag har vi då planterat en häck, sen la jag ut violerna i en bänk, och gjorde en ny bänk för rosorna. Där ska det ännu komma en massa blommor så småningom....