1.9.14

Bodypump vs Powerstep

Jag har ju alltid gillat Bodypump och har kört pump i mer än 7 år. Kollade faktiskt min blogg och på 2007 var jag redan förälskad i detta fenomen. Jag började köra pump med Annika Rak på Sportis gym. Nu finns ju inte det gymmet längre. Nu är det StudioZ som gäller.
Medan Sportis gym fanns körde jag ofta dubbla timmar. Bodycombat och bodypump. Nu är jag nog för gammal för det! Fast jag tror jag har bättre kondition nu. Jag har ju varit orökt i 2 år!


I torsdags skulle jag som vanligt på bodypump. Då var instruktören sjuk och istället hade man satt in Powerstep! Sånt är väl värsta steppande upp och ner och hit och dit, i vansinnigt rask takt som gör att det känns som hjärnan är i Antarktis och tårna i Karibien. Jag hänger inte alls med i sånt! Lite skräckslaget gick jag ändå med på att testa efter att Power-step instruktören lovade, att om hennes man hänger med, så hänger jag minsann med oxå!


Döm om min förvåning när jag gott och väl hängde med och det var steg jag klarade av! Det var ju rent av roligt! Och fick lära mig att power-step handlar även om att träna muskler under timmen.
Det gjorde mig ännu gladare! Så jag tog 4 kilos hantlar och tänkte att det skulle vara piece of cake.
Jag kör ju pump tänkte jag stolt!


Men ack så tungt det var! Mina muskler värkte. Min stolthet som stolt pumpare, fick sig en törn!
Det var bara att inse, här fanns ett till pass som fick musklerna att värka!!
Så idag testade jag powerstep igen och fick ännu en gång mina muskler att värka till min förtjusning!
Onsdag ska jag nog dock köra älskade bodypump om jag orkar!